(FOTO) Pensiunea Trei Păstori din satul Sărătenii Vechi, raionul Telenești te așteaptă să-ți încarci bateriile

22 Iun. 2022, 15:48
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2022, 15:48 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În această perioadă dificilă vă îndemnă să susțineți afacerile și turismul din țara noastră. În acest context îți prezentăm pensiunea „Trei Păstori” din satul Sărătenii Vechi, raionul Telenești.

Irina Ciobanu și familia ei te așteaptă să-ți reîncarci bateriile într-o adevărată oază de liniște și relaxare.

Istoria pensiunii „Trei Păstori” a început acum câțiva ani, când Irina împreună cu familia ei au revenit din SUA și au hotărât să dezvolte complexul agroturistic Trei Păstori, în care au investit de-a lungul timpului idei, vise, speranțe, efort și ani de muncă asiduă, pentru ca astăzi să poată spune: „Bine ați venit în casa noastră!”.

Până în prezent, antreprenorii sunt implicați zilnic în dezvoltarea afacerii.

Pensiunea se află în comuna Zahareuca (Sărătenii Vechi) și a fost construită pe locul unde se afla un vechi conac boieresc, astfel, vei avea posibilitatea să descoperi bogăția turismului rural din Republica Moldova.

„Trei Păstori” se află în sânul naturii, cu foișoare confortabile și un lac în apropiere. Oaspeții vin aici ca să se bucure de priveliștile uimitoare și să se delecteze cu bucatele tradiționale, pregătite din produse crescute local.

Irina Ciobanu se numără printre absolventele programului de pre-accelerare în afaceri lansat de XY Partners, în cadrul căruia, timp de șase săptămâni conlucrat cu mentorii programului și a acumulat cunoștințele pe care a considerat că îi lipseau.

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău