FOTO Primarul Capitalei a vizitat la Erevan două acceleratoare de afaceri

30 Mart. 2023, 12:43
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
30 Mart. 2023, 12:43 // Actual //  MD Bani

Aflându-se într-o vizită la Erevan, Armenia, primarul general, Ion Ceban, a vizitat două acceleratoare de afaceri: Centrul TUMO și Orașul Ingineresc.

Centrul TUMO este destinat dezvoltării și implicării copiilor și tinerilor interesați de tehnologiile creative, unde beneficiarii însușesc abilități inovative. Este un program educațional gratuit pentru adolescenții interesați de propria dezvoltare. Programul este alcătuit din activități de auto-învățare, ateliere și laboratoare de proiect care se axează pe 14 obiective de învățare.

Al doilea proiect vizitat de delegația de la Primăria Chișinău este Orașul Ingineresc, un hub de afaceri, unde activează 15 companii de profil. Inginerii au posibilitatea să-și aprofundeze cunoștințele, să vină cu proiecte noi, dar și să producă lucruri inovative care sunt solicitate în întreaga lume.

Pe teritoriul Orașului Ingineresc activează și o Catedră universitară, unde studenții sunt antrenați pentru stagii de practică, dar și pentru a se angaja în proiect.

Primarul General a declarat că municipalitatea este interesată de astfel de proiecte, având în vedere că la etapa actuală au loc pregătiri pentru deschiderea centrelor municipale de startup-uri – Incubatoare municipale de afaceri.

În context, Ion Ceban a invitat reprezentanții celor două Centre inovative la o colaborare cu APL Chișinău, pentru schimb de experiență și preluarea de bune practici.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău