(FOTO) „Razor House” inspirată de „Iron Man” se vinde cu 20,8 milioane de dolari. Cum arată

02 Iun. 2021, 06:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 06:20 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

„Razor House” din La Jolla, California, care a fost inspirată de conacul Razor Point al lui Tony Stark din seria de filme „Iron Man” se vinde cu 2,8 milioane de dolari.

Proprietatea a fost listată de Josh Altman și Matt Altman, fratele duo al lui Douglas Elliman, pentru 24,995 milioane de dolari în iunie. Au găsit un cumpărător în decurs de o săptămână, iar vânzarea s-a închis luni, a spus brokerajul.

Donald Burns, fostul director executiv al magicJack este vânzătorul casei cu o suprafață de 11.545 de metri pătrați. El a cumpărat casa pentru aproximativ 14,1 milioane de dolari în 2011 și a petrecut aproape trei ani renovând-o, a declarat pentru The Wall Street Journal în august anul trecut când a lansat-o pe piață pentru 30 de milioane de dolari. Această listare la Coldwell Banker a fost scoasă de pe piață în aprilie 2019.

Proiectată de arhitectul Wallace E. Cunningham, casa modernă este așezată pe un bluf abrupt și zimțat și are vedere panoramică la ocean.

Reședința include patru dormitoare, o cameră de zi circulară, o cameră de familie, o bibliotecă, o sală de screening, o sală de biliard și două bucătării. În aer liber, există o piscină încălzită, un centru spa, o bucătărie, o terasă pe acoperiș și un garaj.

Există, de asemenea, o pensiune cu două dormitoare.

Vânzarea de 20,8 milioane de dolari este cea mai scumpă vânzare de proprietăți rezidențiale din La Jolla până în acest an.

 

 

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.