(FOTO) Destinații ce merită a fi vizitate! Cele mai bune parcuri și păduri naționale din Europa

02 Iun. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 06:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Majoritatea dintre noi adoră călătoriile în natură. Chiar și specialiștii recomandă plimbări în aer liber pentru a reduce stresul și pentru a ne încărca de energie pozitivă. Iată care sunt cele mai potrivite parcuri și păduri naționale din Europa pe care merită să le vizitezi.

1. Loch Lomond și Trossachs, Scoția

De la insulele verde smarald până la țărmurile izbitoare ale pădurilor, Loch Lomond are tot ce un iubitor de natură ar putea dori să vadă într-un parc național.

În ciuda simțului său izolat, Loch Lomond este mult mai aproape de civilizație decât ai putea crede. Parcul național este în întregime accesibil cu mijloacele de transport în comun, fiind la doar 50 de minute de mers cu trenul de gara Glasgow Queen Street. Odată ce ajungeți, diverse autobuze acvatice fac legătura cu o multitudine de priveliști.

2.Tour du Mont Blanc și Aiguille de Midi, Chamonix, Franța

Pentru drumeții dornici, acest traseu de 200 km este demn de orice listă de călători. Vizitatorii își pot permite luxul de a explora unele dintre cele mai sublime vârfuri din Europa.

Întinzându-se din satul de schi pitoresc Chamonix, prin Elveția și Italia, acest traseu are totul: ascensiuni dramatice și scufundări la fel de uimitoare. Pe acest traseu veți avea parte și de o mulțime de spații pentru a vă odihni, care oferă confortul necesar și în care aveți posibilitatea să gustați bucate tradiționale franceze.

CTraseul este complet accesibil cu trenul, folosind Mont Blanc Express, care deservește toate satele de la St Gervais-le Fayet la Martigny (Elveția), prin Servoz, Les Houches, Chamonix, Argentière și Vallorcine.

3.Parcul Național Saxonia Elveția, Germania

În ciuda numelui său, Parcul Național Saxonia Elveția este situat în munții de gresie Elba, la granița germană cu Republica Cehă, și se poate ajunge cu ușurință cu trenul.

Parcul prezintă chei care se adâncesc în peisaj, precum și mase de păduri, ceea ce face habitate perfecte pentru o gamă largă de specii diverse, cu râs, vidre și pescari regi, toate fiind observate de-a lungul râurilor Elbei și în păduri. Parcul național are peste 800 de vârfuri, inclusiv muntele Königstein, care se înalță deasupra unui frumos oraș medieval germanic cu același nume.

Parcul național găzduiește și Hotelul Helvetia, un bio-hotel care satisface nevoile fiecărui călător ecologic. Mâncarea este organică, iar hotelul oferă un angajament față de sursele de energie regenerabile.

4. Parcul Național Cévennes, Franța

O constelație de văi răsucite și vârfuri mărețe, Cévennes este unul dintre secretele cele mai bine păstrate din Franța, localnicii și călătorii descoperind doar imensele minuni ale acestui parc național.

Parcul are o reputație remarcabilă pentru biodiversitate, deci ar fi o alegere excelentă pentru călătorii cu un ochi dornic pentru plantele rare și speciile de animale. Cu o serie de trasee în aer liber ascunse printre roiul de stejari și castani dulci, există oportunități ample de a vă bucura de diversitatea peisajului.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 14:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iul. 2022, 14:49 // Actual //  Lupu Eduard

Lucrările de reparaţii la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, care este nefuncţională de 22 de ani şi care va facilita traficul de mărfuri la graniţa cu Republica Moldova, sunt terminate în proporţie de 80%. Oficiali din cadrul CFR anunţă că efectivele care lucrează la reabilitarea tronsonului, în regie proprie, au fost crescute de la 70 la 100 de persoane.

În Portul Galaţi, feroviarii continuă lucrările de reparaţii, în regie proprie, pentru redeschiderea liniei de cale ferată 706 J Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz, în lungime totală de 4,7 kilometri, dintre care 3,58 kilometri linie cu ecartament larg.

 „În ultimii 22 de ani, pe linia de cale ferată 706 J Cale Largă – Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz nu a mai circulat niciun tren de marfă dinspre sau înspre Republica Moldova. Volumul traficului de mărfuri, prin punctul feroviar de frontieră din Portul Galaţi, a intrat pe un trend descendent încă din perioada 1990-2000, când pe această linie au mai circulat, doar ocazional, trenuri de marfă dinspre/către Republica Moldova sau Ucraina. Redeschiderea acestei linii, în lungime totală de 4,7 kilometri, va avea un impact economic important, atât prin creşterea traficului de marfă pe teritoriul României, dar şi a volumului de cereale, care vor intra direct în Portul Galaţi, pe la graniţa cu Republica Moldova”, anunţă, joi, CFR Infrastructură.

Lucrările din Portul Galaţi sunt executate de Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi, în regie proprie, pe două şantiere: linia de cale ferată  Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri (3,58 kilometri) – ecartament larg şi linia CF Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 kilometri) – ecartament normal.

„Începând cu data de 20 (iunie – n.r.) am avut, în medie, 70 de oameni pe lucrare, iar în această dată pentru grăbirea execuţiei acestei lucrări suntem cu un efectiv de 100 de persoane. La acest moment, noi am reparat în proporţie de 80% această linie de cale ferată. Se execută lucrări de înlocuire traverse, înlocuire materiale mărunt de prindere. De asemenea, mai avem dispersate încă două echipe de lucru care desfăşoară buraj tehnologic şi într-un alt punct de lucru înlocuire traverse material mărunt şi burajul tehnologic specific”, a declarat, joi, Viorica Grecu, şef Divizie Tehnică în cadrul CFR.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu spunea, miercuri, într-o postare pe Facebook, că reparaţiile la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi sunt în plină desfăşurare, iar redeschiderea acestei linii de cale ferată va permite transportul mai eficient al cerealelor din Ucrainia, via Republica Moldova, în Portul Galaţi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău