(FOTO) Destinații ce merită a fi vizitate! Cele mai bune parcuri și păduri naționale din Europa

02 Iun. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 06:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Majoritatea dintre noi adoră călătoriile în natură. Chiar și specialiștii recomandă plimbări în aer liber pentru a reduce stresul și pentru a ne încărca de energie pozitivă. Iată care sunt cele mai potrivite parcuri și păduri naționale din Europa pe care merită să le vizitezi.

1. Loch Lomond și Trossachs, Scoția

De la insulele verde smarald până la țărmurile izbitoare ale pădurilor, Loch Lomond are tot ce un iubitor de natură ar putea dori să vadă într-un parc național.

În ciuda simțului său izolat, Loch Lomond este mult mai aproape de civilizație decât ai putea crede. Parcul național este în întregime accesibil cu mijloacele de transport în comun, fiind la doar 50 de minute de mers cu trenul de gara Glasgow Queen Street. Odată ce ajungeți, diverse autobuze acvatice fac legătura cu o multitudine de priveliști.

2.Tour du Mont Blanc și Aiguille de Midi, Chamonix, Franța

Pentru drumeții dornici, acest traseu de 200 km este demn de orice listă de călători. Vizitatorii își pot permite luxul de a explora unele dintre cele mai sublime vârfuri din Europa.

Întinzându-se din satul de schi pitoresc Chamonix, prin Elveția și Italia, acest traseu are totul: ascensiuni dramatice și scufundări la fel de uimitoare. Pe acest traseu veți avea parte și de o mulțime de spații pentru a vă odihni, care oferă confortul necesar și în care aveți posibilitatea să gustați bucate tradiționale franceze.

CTraseul este complet accesibil cu trenul, folosind Mont Blanc Express, care deservește toate satele de la St Gervais-le Fayet la Martigny (Elveția), prin Servoz, Les Houches, Chamonix, Argentière și Vallorcine.

3.Parcul Național Saxonia Elveția, Germania

În ciuda numelui său, Parcul Național Saxonia Elveția este situat în munții de gresie Elba, la granița germană cu Republica Cehă, și se poate ajunge cu ușurință cu trenul.

Parcul prezintă chei care se adâncesc în peisaj, precum și mase de păduri, ceea ce face habitate perfecte pentru o gamă largă de specii diverse, cu râs, vidre și pescari regi, toate fiind observate de-a lungul râurilor Elbei și în păduri. Parcul național are peste 800 de vârfuri, inclusiv muntele Königstein, care se înalță deasupra unui frumos oraș medieval germanic cu același nume.

Parcul național găzduiește și Hotelul Helvetia, un bio-hotel care satisface nevoile fiecărui călător ecologic. Mâncarea este organică, iar hotelul oferă un angajament față de sursele de energie regenerabile.

4. Parcul Național Cévennes, Franța

O constelație de văi răsucite și vârfuri mărețe, Cévennes este unul dintre secretele cele mai bine păstrate din Franța, localnicii și călătorii descoperind doar imensele minuni ale acestui parc național.

Parcul are o reputație remarcabilă pentru biodiversitate, deci ar fi o alegere excelentă pentru călătorii cu un ochi dornic pentru plantele rare și speciile de animale. Cu o serie de trasee în aer liber ascunse printre roiul de stejari și castani dulci, există oportunități ample de a vă bucura de diversitatea peisajului.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.