(FOTO) START vânzare pomi de Crăciun. Moldsilva anunță prețul brazilor

05 Dec. 2022, 14:47
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
05 Dec. 2022, 14:47 // Actual //  MD Bani

În acest an, prețul mediu pentru pomii de Crăciun este de 72 de lei pentru un metru, anunță Moldsilva. Prețul poate fi și mai mic dacă veți cumpăra un brad de 2-3 metri sau mai mult.

„Administratorii entităţilor silvice subordonate Agenţiei „Moldsilva” au stabilit  prețul de realizare/comercializare a pomilor de iarnă reieșind din totalitatea cheltuielilor suportate la creșterea și întreținerea acestora. Preţul mediu se cifrează la aproximativ 72 lei pentru un metru, dar poate fi şi mai mic dacă optaţi pentru un pom de 2-3 metri sau mai mult.” se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, pe parcursul lunii decembrie Agenţia „Moldsilva” va comercializa 50,4 mii pomi de Crăciun. 45100 din ei vor fi de specia molid, 5300 sunt pini, iar suplimentar vor mai fi propuse și 6100 de verticele (crenguțe). Înălțimea pomilor variază de la un metru până la 5 metri și mai mult.

Cele mai mari volume sunt disponibile la întreprinderile de la Strășeni, Hîncești, Călărași, Edineț, Nisporeni și Tighina.

Pomii de Crăciun vor fi eliberați angro direct de la pepinierele entităților silvice, iar la bucată de la depozitele acestor întreprinderi (datele de contact ale entităţilor silvice teritoriale pe www.silvicultura.md). 

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău