(FOTO) Topul celor mai cool și unice cafenele Starbucks din toată lumea

19 Sept. 2021, 10:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
19 Sept. 2021, 10:49 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Starbucks este unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de cafenele peste tot în lume. Compania are peste 32.000 de magazine în 83 de țări. Designul și stilul cafenelelor variază în funcție de tradițiile și cultura locațiilor. Din păcate, în Republica Moldova încă nu există o cafenea Starbucks. Iată un top al celor mai unice locații Starbucks din toată lumea, realizat de Business Insider.

Starbucks este cel mai mare lanț de cafenele din lume. Compania este considerată lider mondial în prăjirea cafelei și vânzarea cu amănuntul.

Starbucks Kawagoe, Japonia

Magazinul a fost deschis în martie 2018. Situat la doar câțiva metri distanță de clopotnița Toki no Kane Time, simbolul orașului Kawagoe, designul magazinului îmbină perfect cultura tradițional Japoneză. În interior, cafeneaua este decorată în tonuri alb-negru și realizată din materiale specifice caselor tradiționale japoneze.

În exterior, zona de relaxare a terasei oferă mediul ideal pentru relaxare în timp ce bei cafeaua și te bucuri de frumusețea grădinii în stil japonez. Dacă vrei să guști puțin din cultura tradițională și să îți iei porția de cofeină, Starbucks-ul din Kawagoe, Japonia este locația perfectă.

Acest magazin Starbucks din Tianjin, China, a fost construit într-o clădire de patrimoniu veche de aproape un secol, o fostă bancă. Cafeneaua a păstrat arhitectura originală a băncii, care are o cupolă cu coloane de marmură și o fațadă renascentistă.

A fost o provocare mare pentru Starbucks de a menține arhitectura originală a clădirii, în timp ce îmbină elemente moderne, creative, care completează și dau o nouă viață spațiului. Lucrând în colaborare cu experți locali de conservare istorică, a fost nevoie de trei ani pentru a amenaja și decora acest spațiu.

Hacienda Alsacia in Costa Rica

Această cafenea este situată în singura fermă de cafea Starbucks, la o oră distanță de capitala Costa Rica, San Jose. Puteți savura cafea la cafeneaua cu vedere la vulcanul Poas, puteți vizita ferma și puteți savura cafea.

Hualien City, Taiwan

Această locație din orașul Hualien, Taiwan, are vedere la Oceanul Pacific și este realizată din containere de transport reciclate.

Grand Turk, Turks & Caicos

Acest magazin este prima locație Starbucks de pe insula Turks & Caicos. Exteriorul roz deschis este în concordanță cu stilul caraibian al zonei, iar interiorul prezintă picturi murale vibrante inspirate de viața marină a insulei.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:57 // Actual //  Lupu Eduard

În cazul în care proiectul de lege privind tutunul și vapatul va fi adoptat în cele din urmă, vânzarea de produse din tutun oricărei persoane născute după 1 ianuarie 2009 în Marea Britanie va fi o infracțiune.

Acest lucru înseamnă că, în prezent, copiii cu vârsta de 15 ani sau mai tineri nu vor putea cumpăra niciodată o țigară în mod legal, relatează Sky News.

Planul s-a numărat printre cele trei politici cheie anunțate de premierul britanic Rishi Sunak la conferința Partidului Conservator de anul trecut.

Cu toate acestea, unii conservatori mai permisivi au criticat interdicția, ceea ce înseamnă că premierul ar putea fi nevoit să se bazeze pe sprijinul din partea cealaltă a Camerei Comunelor pentru a trece proiectul de lege.

Printre cei care se opun interdicției se numără predecesoarea lui Sunak, Liz Truss, care a descris planurile ca fiind „profund neconservatoare” și Boris Johnson, care a catalogat mișcarea drept „o nebunie”.

Parlamentarilor conservatori li s-a acordat un vot liber cu privire la legislație și se așteaptă ca mai mulți să se opună atunci când va avea loc prima dezbatere completă în Camera Comunelor, marți.

Cu toate acestea, Partidul Laburist va susține propunerile, ceea ce face probabil ca legislația să treacă acest prim obstacol, indiferent de opoziția conservatorilor.

Proiectul de lege nu ar incrimina fumatul în sine, iar cei cu vârsta de 18 ani sau mai mult pot cumpăra țigări pentru totdeauna fără repercusiuni legale. Cu toate acestea, persoanele mai în vârstă ar putea fi nevoite să aibă asupra lor un act de identitate dacă vor să cumpere țigări în viitor.

Scopul interdicției este de a împiedica oamenii să fumeze chiar înainte de a se apuca de fumat, deoarece guvernul a atras atenția asupra faptului că fumatul creează o dependență foarte mare, patru din cinci fumători începând să fumeze înainte de vârsta de 20 de ani și rămânând dependenți pe viață.

Magazinele care nu respectă regulile vor fi sancționate imediat, iar guvernul spune că banii îi va folosi pentru alte măsuri de reprimare.

La începutul acestui an, noua coaliție guvernamentală din Noua Zeelandă a abrogat ceea ce ar fi fost prima interdicție la nivel mondial privind posibilitatea tinerilor de a cumpăra țigări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău