(FOTO) Topul celor mai cool și unice cafenele Starbucks din toată lumea

19 Sept. 2021, 10:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Sept. 2021, 10:49 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Starbucks este unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de cafenele peste tot în lume. Compania are peste 32.000 de magazine în 83 de țări. Designul și stilul cafenelelor variază în funcție de tradițiile și cultura locațiilor. Din păcate, în Republica Moldova încă nu există o cafenea Starbucks. Iată un top al celor mai unice locații Starbucks din toată lumea, realizat de Business Insider.

Starbucks este cel mai mare lanț de cafenele din lume. Compania este considerată lider mondial în prăjirea cafelei și vânzarea cu amănuntul.

Starbucks Kawagoe, Japonia

Magazinul a fost deschis în martie 2018. Situat la doar câțiva metri distanță de clopotnița Toki no Kane Time, simbolul orașului Kawagoe, designul magazinului îmbină perfect cultura tradițional Japoneză. În interior, cafeneaua este decorată în tonuri alb-negru și realizată din materiale specifice caselor tradiționale japoneze.

În exterior, zona de relaxare a terasei oferă mediul ideal pentru relaxare în timp ce bei cafeaua și te bucuri de frumusețea grădinii în stil japonez. Dacă vrei să guști puțin din cultura tradițională și să îți iei porția de cofeină, Starbucks-ul din Kawagoe, Japonia este locația perfectă.

Acest magazin Starbucks din Tianjin, China, a fost construit într-o clădire de patrimoniu veche de aproape un secol, o fostă bancă. Cafeneaua a păstrat arhitectura originală a băncii, care are o cupolă cu coloane de marmură și o fațadă renascentistă.

A fost o provocare mare pentru Starbucks de a menține arhitectura originală a clădirii, în timp ce îmbină elemente moderne, creative, care completează și dau o nouă viață spațiului. Lucrând în colaborare cu experți locali de conservare istorică, a fost nevoie de trei ani pentru a amenaja și decora acest spațiu.

Hacienda Alsacia in Costa Rica

Această cafenea este situată în singura fermă de cafea Starbucks, la o oră distanță de capitala Costa Rica, San Jose. Puteți savura cafea la cafeneaua cu vedere la vulcanul Poas, puteți vizita ferma și puteți savura cafea.

Hualien City, Taiwan

Această locație din orașul Hualien, Taiwan, are vedere la Oceanul Pacific și este realizată din containere de transport reciclate.

Grand Turk, Turks & Caicos

Acest magazin este prima locație Starbucks de pe insula Turks & Caicos. Exteriorul roz deschis este în concordanță cu stilul caraibian al zonei, iar interiorul prezintă picturi murale vibrante inspirate de viața marină a insulei.

Realitatea Live

17 Mai 2022, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2022, 17:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Toate clădirile noi din Uniunea Europeană (UE) ar putea fi prevăzute cu panouri solare pe acoperişuri, conform planurilor Comisiei Europene destinate accelerării dezvoltării energiilor regenerabile şi înlocuirii gazelor şi petrolului rusesc, informează Financial Times.

Potrivit sursei citate, executivul comunitar vrea ca jumătate din energia UE să provină din surse regenerabile în 2030, mai mult decât dublu faţă de nivelul actual.

Pentru a atinge aceste obiective, costurile s-ar putea ridica la sute de miliarde de euro. Cu toate acestea, cheltuielile ar fi compensate de economii anuale de 84 de miliarde de euro generate de reducerea importurilor de combustibili fosili, susţine un plan al Bruxelles-ului denumit „RepowerEU” şi consultat de Financial Times.

Una din propuneri este „introducerea obligativităţii de a avea instalaţii solare pe acoperişul tuturor noilor clădiri şi al tuturor clădirilor existente cu performanţe energetice clasa D şi peste”.

Planul iniţial al UE, conform căruia emisiile de carbon trebuiau reduse cu 55% până în 2030 comparativ cu nivelul lor din 1990, cerea o ţintă de 40% pentru regenerabile. Însă războiul din Ucraina a impulsionat Bruxelles-ul să încerce să obţină independenţa energetică de Rusia, care este responsabilă pentru 40% din necesarul de gaze al blocului comunitar şi 20% din livrările de petrol.

Documentul RepowerEU, care este posibil să sufere modificări înainte de a fi publicat miercuri, susţine că energiile regenerabile sunt cea mai bună modalitate pentru a lupta cu schimbările climatice şi a atinge independenţa energetică, împreună cu importurile de gaze lichefiate şi hidrogenul generat din electricitate regenerabilă.

Gospodăriile ar urma să plătească, în medie, 309 de euro pe an în plus conform planurilor Comisiei.

„Costurile mai mari cu combustibilul şi efortul suplimentar de a reduce consumul de gaze vor majora costurile pentru sistemul energetic cu aproape 10% până la 1.721 miliarde de euro pe an, în medie, în deceniul 2021-2030”, se precizează în documentul Comisiei citat de Financial Times.

De asemenea, Comisia vrea să urgenteze construcţia de parcuri eoliene şi fotovoltaice prin forţarea statelor membre să desemneze zone „prioritare” cu standarde de mediu mai relaxare şi aprobare rapidă.

„Statele membre ar trebui să pună la punct scheme naţionale de susţinere pentru a asigura introducerea pe scară largă a panourilor solare pe clădiri. Acolo unde este cazul, acest efort ar trebui combinat cu renovarea acoperişurilor şi introducerea de soluţii de stocare a energiei şi pompe de căldură. De asemenea, statele membre ar trebui să mobilizeze instalarea de echipamente solare pe toate clădirile publice care sunt adecvate pentru acestea, de la clădiri administrative şi până la şcoli”, se precizează în documentul care ar urma să fie publicat miercuri de Comisia Europeană.

Multe din propunerile executivului comunitar vor avea nevoie de aprobarea guvernelor naţionale şi a Parlamentului European.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău