FOTO UNFPA urmează să doteze șapte maternități și două spitale de profil cu echipament performant

16 Sept. 2022, 09:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2022, 09:58 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În mai puțin de două săptămâni, nouă instituții medicale strategice în domeniul sănătății reproductive din țara noastră vor fi dotate cu echipament medical performant. De utilaj vor beneficia secțiile de naștere, cele de terapie intensivă a nou-născutului, precum și secțiile de ginecologie.

Echipamentul medical, cu valoarea totală de 1,8 milioane de euro, urmează să fie instalat pe parcursul următoarelor două luni. Procurarea aparatelor a fost făcută în contextul crizei umanitare, declanșate de războiul din Ucraina.

Odată cu creșterea numărului de refugiați în țara noastră, instituțiile medicale înregistrează un număr tot mai mare de solicitări pentru asistență medicală. Deoarece femeile reprezintă o mare parte a persoanelor refugiate, se determină o creștere semnificativă a solicitărilor pentru asistență în domeniul sănătății reproductive.

Una dintre prioritățile UNFPA este sănătatea femeilor și a viitoarelor mame, în special în timpurile de criză. Pentru a reduce din povara instituțiilor medicale și a crește accesul tuturor femeilor la servicii calitative din domeniul sănătății reproductive, UNFPA a inițiat procurarea echipamentelor de importanță vitală necesare în asistența nașterii, terapia intensivă a mamei și nou-născutului, precum și pentru intervenții chirurgicale în stări de urgențe ginecologice.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău