FOTO, VIDEO A.S.I.C.S. a oferit un nou lot de medicamente pentru ucrainenii din zonele afectate de inundații

30 Iun. 2023, 11:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Romaniuc Victoria
30 Iun. 2023, 11:41 // Actual //  Romaniuc Victoria

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a oferit un nou lot de medicamente pentru poporul ucrainean. Produsele farmaceutice vor ajunge la spitalele din regiunile de sud ale Ucrainei, care au avut de suferit în urma distrugerii barajului Kahovka. Valoarea donației este de jumătate de milion de lei.

Ajutorul umanitar conține produse post-operaționale și alte preparate farmaceutice, solicitate de instituțiile medicale din Ucraina.

„Deja a devenit o tradiție să fim alături de poporul ucrainean. Asociația noastră nu uită că aveți nevoie de ajutor. Deja e a cincea donație de acest fel. Noul lot conține medicamente și pansamente pentru spitalele din regiunile în care este război”, a menționat președintele de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov.

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova a adăugat că situația rămâne a fi critică în zonele afectate de inundațiile masive, după ce a fost aruncat în aer barajul de la Kahovka.

„Mulțumesc foarte mult asociației, care devenit un prieten al Ucrainei. La asistența transmisă astăzi s-au luat în vedere necesitățile care au apărut după catastrofa umanitară de la barajului CHE Kahovka. Astfel, conținutul a fost modificat. Mulțumim asociației pentru reacția rapidă. Într-adevăr, oamenii au nevoie de acest ajutor acolo și acum”, a subliniat Excelența sa, ambasadorul Marco Șevcenco.

Până în prezent, Asociația A.S.I.C.S. a oferit produse medicale în valoare de 2,5 milioane de lei pentru nevoile spitalelor din Ucraina.

În total, Asociația și partenerii săi, au contribuit cu un ajutor în sumă de aproape 5 milioane de lei pentru poporul ucrainean.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău