(VIDEO) A.S.I.C.S. a transmis ambasadei Ucrainei în Moldova un lot de produse medicale pentru spitale

24 Nov. 2022, 17:48
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
24 Nov. 2022, 17:48 // Actual //  MD Bani

Președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), Plamen Milanov, a transmis Excelenței Sale, Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marco Șevcenko, un lot de produse medicale pentru chirurgie. Donația este un act de solidaritate cu poporul ucrainean și are drept scop susținerea eforturilor medicilor din țara vecină, de a salva vieți.

„Ne exprimăm solidaritatea cu poporul ucrainean, care se opune dârz invaziei ruse și admirăm devotamentul medicilor, care indiferent de condiții, continuă să salveze vieți. Știm că personalul spitalelor își continuă munca nobilă în condiții de penurie de preparate. Iată de ce, Asociația A.S.I.C.S. a decis să ofere suport poporului și medicilor din Ucraina. Le oferim un lot de produse necesare pentru intervenții chirurgicale. Acest ajutor este doar începutul și asociația pe care o reprezint pregătește deja un alt lot cu produse pentru spitale din Ucraina. Îl vom livra imediat cum va fi disponibil. De asemenea, vom oferi suport și pentru transportarea ajutorului la destinație. Avem speranța că suportul nostru va contribui la salvarea mai multor vieți”, a declarat Plamen Milanov, în cadrul ceremoniei de transmitere a donației.

Lotul conține preparate necesare pentru intervenții chirurgicale și post-chirurgicale și va fi distribuit mai multor spitale. Ambasadorul Ucrainei, Marco Șevcenco, i-a mulțumit lui Plamen Milanov, exprimându-și recunoștința pentru generozitatea acestuia. Diplomatul a menționat că nu este pentru prima dată când Asociația condusă de Milanov ajută Ucraina.

„Vreau să vă spun sincer mulțumesc. Întotdeauna am știut că Moldova este locuită de oameni cu inimă mare. Din toată inima vreau să vă mulțumesc, domnule Milanov, pentru susținerea acordată. Acest lot de produse medicale va fi trimis în spitalele ucrainene, unde sunt tratați, în primul rând, civili. Din păcate, avem pierderi – în fiecare zi mor civili și sunt mai mulți răniți. Asistența oferită generos de către dumneavoastră este foarte binevenită și va fi trimisă imediat. Este un lot de materiale chirurgicale, în general. Acest lot va fi trimis în spitalele de la sud – Mykolaiv și Herson, apoi în Zaporijie și Harkiv”, a declarat Ambasadorul.

Valoarea donației este de 500 de mii de lei. Amintim că, anterior, A.S.I.C.S. a oferit 100 de mii de lei Consiliului raional Taraclia pentru acomodarea refugiaților ucraineni, în special femei și copii.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău