Începând de astăzi, de la ora 08:00, s-a redeschis Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, dar și din lume. Anunțul a fost făcut de Campania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Potrivit informațiilor, se va deschide circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule.
În acest an, circulația pe Transfăgărășan s-a deschis mai devreme cu două săptămâni față de termenul obișnuit care era data de 1 iulie.
O călătorie de la Chișinău până la Transfăgărășan durează aproximativ 10 ore, distanța fiind de 572 de kilometri. Dacă e să călătorești cu mașina prețul pentru călătorie ar putea fi în jur de 1500 de lei. Totuși, dacă distanța vi se pare prea lungă puteți face câteva opriri în zone mai apropiate cum ar fi Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Sibiu. Astfel, vei avea posibilitatea să vizitezi cele mai populare atracții turistice din România. În ceea ce privește cazarea, doar accesează Booking și vei găsi hoteluri și pensiuni pentru orice buzunar și preferințe.
Șeaua Transfăgărășan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.
Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren.
Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) se va închide circulaţiei la sfârșitul lunii octombrie 2022.
Vara vă puteți bucura de temperaturi plăcute, în general între 15 și 25 grade Celsius, însă vremea este destul de imprevizibilă iar ploaia poate începe din senin.
Pe lângă priveliștea imposibil de egalat, Transfăgărășanul este plin de obiective turistice presărate de-a lungul său, cele mai populare fiind Lacul Bâlea, Cetatea Poenari, Barajul Vidraru, Mânăstirea Curtea de Argeș și numeroasele monumente inginerești.
De asemenea, în timpul călătoriilor pe Transfăgărășan vă puteți întâlni și cu urși, motiv pentru care vă recomandăm să fiți precauți.