Fundaţia „Constantin Mimi”, decorată de preşedintele României cu „Meritul Cultural”. Cristina Frolov: „Suntem mândri”

16 Ian. 2024, 16:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Ian. 2024, 16:28 // Actual //  Lupu Eduard

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, marcată în data de 15 ianuarie, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare. Acestea sunt acordate persoanelor sau instituțiilor pentru merite, contribuţie şi promovarea culturii româneşti, atât în ţară, cât şi în afara hotarelor.

Una dintre cele 25 de decorații a fost acordată Fundației „Constantin Mimi” din Republica Moldova, organizaţie care promovează proiectele culturale, sociale şi de turism din ţara noastră.

În semn de apreciere pentru contribuția importantă la afirmarea valorilor europene în Republica Moldova, prin cultură și în cooperare cu operatori culturali din România, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea Culturii”, Fundației „Constantin Mimi”, Republica Moldova”, se arată în textul decretului, publicat pe site-ul web al preşedinţiei române.

Solicitată de Realitatea.md, Cristina Frolov, preşedinta Fundaţiei „Constantin Mimi”, ne-a comunicat că distincția acordată de preşedintele Klaus Iohannis este o onoare pentru organizaţie.

„Cu bucurie și recunoștință, exprimăm sincerele noastre mulțumiri Președintelui României, domnului Klaus Iohannis, pentru onoarea de a decora Fundația „Constantin Mimi” cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea Culturii”. Suntem mândri să contribuim la afirmarea valorilor româneşti, europene şi universale în Republica Moldova prin cultura și buna colaborare cu instituții şi organizații culturale din România”, susţine Cristina Frolov.

Printre cele mai remarcabile realizări ale Fundaţiei „Constantin Mimi” se numără organizarea anuală a Festivalului Internaţional de Muzică Clasică „VinOpera”, crearea unui traseu turistic care cuprinde câteva localităţi din raionul Anenii Noi, precum şi proiecte de susținere a refugiaților ucraineni.

„Mulțumim pentru aprecierea eforturilor noastre de promovare a activităților ce dezvoltă turismul în satul Bulboaca și satele învecinate, oferind astfel o șansă familiilor, femeilor și tinerilor să dobândească surse de venit ce le permit să rămână acasă, în satelor lor. Suntem dedicați continuării acestei misiuni și suntem profund recunoscători pentru sprijinul acordat”, a declarat Cristina Frolov pentru Realitatea.md.

Precizăm că Ordinul „Meritul Cultural” a fost înființat în anul 1931 prin Decretul Regelui Mihai I şi este o decorație ce se acordă atât cetățenilor români și străini, cât și instituțiilor culturale din ţară şi străinătate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău