Furt de petrol fără precedent. Hoții au construit o conductă de 4 kilometri, nedetectată timp de 9 ani

06 Oct. 2022, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Oct. 2022, 12:42 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Oficiali din Nigeria au descoperit o conductă ilegală care a fost conectată la una dintre principalele terminale de export de țiței în mare care a operat nedetectată timp de 9 ani, a spus șeful companiei petroliere de stat NNPC LTD, potrivit Reuters.

Conexiunea de 4 kilometri de la terminalul de export Forcados, care de obicei exportă în jur de 250.000 de barili de petrol pe zi, în mare a fost găsită în timpul unui control al furturilor în ultimele șase săptămâni, a declarat marți directorul executiv NNPC, Mele Kyari, în fața unei comisii parlamentare.

„Furtul de petrol în stat a avut loc timp de peste 22 de ani, însă dimensiunea și rata la care a ajuns în ultima vreme este fără precedent”, a spus Kyari într-o înregistrare audio a ședinței, consultată de Reuters.

Hoții deseori sparg conducte aflate pe uscat pentru a sifona țiței fără a fi detectați în vreme ce instalațiile continuă să opereze, însă o conductă ilegală în ocean este foarte neobișnuită și sugerează o operațiune mai sofisticată de furt.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Operatorul Forcados, SPDC, o subsidiară locală a Shell, nu a oferit la data publicării informațiilor de către Reuters un comentariu.

Nigeria, de obicei cel mai mare exportator de țiței din Africa, pierde posibile venituri de pe urma a aproximativ 600.000 de barili de petrol pe zi, a spus Kyari, în contextul în care o parte este furat iar companiile petroliere suspendă activitatea pe anumite câmpuri și nu alimentează conductele sparte de hoți.

Drept rezultat, exporturile de țiței au scăzut sub un milion de barili pe zi în august pentru prima dată din 1990 până în prezent, privând Nigeria de fonduri cruciale.

Încărcările de la terminal au fost oprite de când o scurgere a fost găsită pe 17 iulie la un furtun submarin pus la terminal. Shell a declarat săptămâna aceasta că se așteaptă ca încărcările să fie reluate în a doua jumătate a lunii octombrie.

În august, NNPC a încheiat contracte cu companii inclusiv cele deținute de foști militanți pentru a stopa furtul de țiței.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău