GI Jane din viața reală: primele femei US Marines care pot lupta alături de camarazii lor bărbaţi

02 Mai 2021, 16:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Mai 2021, 16:00 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În premieră, 53 de femei au devenit militari apţi combatanţi ai Infanteriei Marine a SUA. Femeile au absolvit un program dur de instrucție la baza de recrutare US Marines din San Diego – un ultim „bastion” al armatei americane, care nu mai recrutase până în prezent femei pentru misiuni de luptă. Instrucția a inclus un test dur de rezistență fizică și psihică cu durata de 54 de ore, cunoscut de către militari sub denumirea de „Crucible”.

A fost pentru prima oară în istoria armatei SUA când baza de recrutare a Infanteriei Marine din San Diego a acceptat femei în programul de recrutare. Cele 53 de noi membre ale US Marines au reușit astfel să spargă ultima „barieră de gen” din armata SUA, scrie Digi24.

Până în prezent, recruții și sergenții de instrucție de sex feminin se antrenau la cealaltă bază de instrucție a US Marines, din Parris Island, Carolina de Sud. Anual, 3.400 de femei-soldat reușesc să termine cursurile de la baza din Parris Island.

Corpul Infanteriei Marine a fost criticat pentru numărul scăzut de femei din rândurile sale, comparativ cu restul armatei.  Astfel, 8,6% din numărul militarilor US Marines sunt femei, de două ori mai puțin decât în celelalte ramuri (Forțe Terestre, Forțe Navale, Forțe Aeriene), unde procentul este de 16,5% .

Programul de instrucție – similar atât pentru bărbați și femei – a  inclus un curs de obstacole care presupunea, printre altele, transportarea și ridicarea peste un zid a unui manechin care juca rolul „unui camarad rănit”.

Un număr de 60 de femei-recrut s-au prezentat în luna ianuarie a acestui an la centrul din San Diego a Infanteriei Marine americane, în cadrul primului program de instrucție mixtă organizat de această bază. Șapte dintre ele au fost nevoite să renunțe, în urma accidentărilor și a rănilor suferite în timpul diverselor probe.

Așa-numitul program „Crucible”, de testare a rezistenței fizice și psihice, inclus în anii 1990 în procesul de selecție al Infanteriei Marine, impune standarde și bareme identice, indiferent de vârstă sau sex, celor care doresc să intre în acest corp de elită al armatei SUA.

Cele 53 de femei care au absolvit programul de instrucție au devenit acum parte a „frăției de arme” care caracterizează Infanteria Marină și care, alături de „frații” săi include, de ceva vreme, și câteva „surori”.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală