Google va accepta schimbul de criptomonede și reclamă de portofele

03 Iun. 2021, 16:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 16:49 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Politica publicitară Google permite în prezent schimburi de criptomonede reglementate să facă publicitate în Statele Unite și Japonia. Google va începe să accepte reclame de schimburi de criptomonede și portofele digitale care vizează consumatorii SUA pe platforma sa începând cu 3 august.

Gigantul tehnologic a spus că își va actualiza politica în materie de produse și servicii financiare în august pentru a „clarifica sfera și cerințele pentru a permite publicitatea criptomonedei afaceri și servicii conexe.”

Un portofel de criptomonede este o aplicație care permite utilizatorilor să stocheze și să-și recupereze activele digitale din schimburi de criptare, cum ar fi Coinbase. Odată stocat în portofelul digital, un utilizator poate folosi acele stocuri pentru a efectua tranzacții.
Coinbase a anunțat recent că clienții selectați vor putea începe să utilizeze Coinbase Card, un card de debit Visa care oferă înapoi până la 4% recompense cripto la achizițiile zilnice, cu portofele digitale Apple Pay și Google Pay începând cu această săptămână. Între timp, PayPal a declarat săptămâna trecută că dezvoltă o funcție de retragere pentru a le permite utilizatorilor să își mute criptomonedele în portofele digitale, scrie Fox Business.

Agenții de publicitate care au oferte de schimb de criptomonede și de portofel trebuie să îndeplinească cerințele de certificare Google, inclusiv înregistrarea la Rețeaua de punere în aplicare a infracțiunilor financiare ca afacere de servicii monetare și cu cel puțin un stat ca emițător de bani sau o entitate bancară federală sau de stat.

De asemenea, trebuie să se asigure că reclamele și paginile de destinație respectă cerințele legale federale și de stat și toate politicile publicitare Google.

În plus, agenții de publicitate vor fi obligați să solicite o nouă „Certificare de schimb de criptomonede și portofele” cu Google printr-un formular de cerere care va fi disponibil începând cu 8 iulie. Certificările anterioare de schimb de criptomonede vor fi revocate pe 3 august.

 

Realitatea Live19 Iun. 2021, 13:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iun. 2021, 13:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov, spune despre noua metodologie aprobată de ANRE referitor la plafonarea prețurilor la carburanți, că este împotriva principiilor economiei de piață, încurajează instituirea monopolului și are menirea de a-i elimina pe petroliștii mici. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Piatnitsa s Anatoliem Golea” de la RTR Moldova.

Potrivit expertului în domeniul energetic, Victor Parlicov, noua metodologie de calcul e distructivă pentru piața petrolieră din Republica Moldova, întrucât nu pot fi stabilite reguli similare pentru petroliști care au cheltuieli și profitabilitate complet diferite.

„Tentativa de a reglementa prețurile prin instituirea unui plafon pe o piață concurențială nu este o soluție bună și din start este sortită eșecului. Dacă în lege este indicat că suntem o economie de piață, atunci trebuie să creăm condiții pe piața concurențială, ca petroliștii să se bată între ei pentru consumator. Acum ANRE are misiunea de a stabili o marjă, care de facto, este imposibil de stabilit, pentru că fiecare companie are contracte diferite, costuri diferite”, a spus Victor Parlicov.

Astfel, în opinia expertului, noua metodologie de calcul va duce la instituirea unui monopol pe piață și-i va elimina pe petroliștii mici.

„Există riscul ca de pe piață să dispară petroliștii mici. Ei nu se vor încadra în marja stabilită de ANRE pentru că nu poți să pui pe aceeași balanță un agent economic care vinde o tonă de combustibil pe zi cu unul care vinde 10 tone. Dacă se dorește lichidarea petroliștilor mici, probabil, este o decizie bună”, a declarat Victor Parlicov.

Noua lege, promovată în Parlament de deputatul independent Alexandru Oleinic, prevede că prețurile la carburanți sunt stabilite de fiecare agent economic în parte și nu pot depăși prețurile-plafon stabilite de ANRE. Prețul-plafon este calculat de instituția regulatoare în fucție de cotațiile bursiere Platts, cotele accizelor și cotele TVA prevăzute de Codul Fiscal. Periodicitatea de recalculare este de 14 zile.