Cum va arăta viitoarea versiune a sistemului de operare Android? Google a prezentat, în premieră, Android 12

19 Mai 2021, 14:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2021, 14:17 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Dacă folosești sitemul de operare Android, atunci, în curând, telefonul tău va arăta foarte diferit. Google tocmai a anunțat noua versiune de Android. În prezen, trei miliarde de oameni folosesc sistemul de operare de la Google.

„Ar trebui să știi că așa arată felul în care Google va implementa Material U pe Pixel. Dacă și cum o vor face Samsung, Xiaomi sau OnePlus vor decide să implementeze va fi diferit. Și de asemenea, mult mai târziu. Pentru că update-urile lor vin mereu mai târziu decât pe Pixel”, a declarat Dieter Bohn, editor The Verge.

Noua versiune a sistemului de operare Androind, vine cu o schimbare de design semnificativă. Butoanele și notificările arată diferit iar Google promite și un nivel nou de protecție al datelor personale. Primul telefon care va veni cu Android 12 este, cel mai probabil, Pixel 6, telefon produs tot de Google.

„Acesta este Android 12. Un redesign semnificativ care adaugă coerență și cu butoane masive, slidere mari, totul e mai mare. Există mai multe opțiuni pentru teme, noi indicatori pentru confidențialitate”, a adăugat Dieter Bohn.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.