Huawei își lansează propriul sistem de operare pe smartphone-uri. Un nou rival pentru Android Google și iOS Apple

03 Iun. 2021, 16:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 16:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Huawei și-a lansat miercuri sistemul de operare auto-dezvoltat pe o serie de dispozitive, inclusiv smartphone-uri. Sistemul de operare dezvoltat de Huawei ar putea fi un nous rival pentru sistemul de operare Android dezvoltat de Google și pentru Apple.

HarmonyOS a fost lansat în 2019 după ce SUA a inclus pe lista neagră Huawei, întrerupând accesul la sistemul de operare Android Google. Această mișcare, alături de sancțiuni suplimentare care restricționează accesul Huawei la semiconductori critici, și-a paralizat afacerea cu smartphone-uri la doar câteva luni după ce a devenit primul jucător din lume.

Huawei dezvoltă HarmonyOS din 2016 și îl facturează ca un sistem de operare care poate funcționa pe mai multe dispozitive conectate la internet, de la smartphone-uri la dispozitive portabile. Compania susține că este ușor pentru dezvoltatori să creeze aplicații care pot funcționa pe diferite produse.

„Huawei va spera că va putea urma exemplul Apple, având o singură platformă software care se extinde în toate direcțiile, oferind o experiență perfectă clienților care cumpără în ecosistemul său de produse.”

Sancțiunile din 2019 care au eliminat Huawei de la Google au însemnat că utilizatorii smartphone-urilor companiei chineze nu au primit actualizări Android.
Huawei a anunțat miercuri că multe dintre telefoanele mai vechi ale companiei vor putea face upgrade la HarmonyOS. Aceste actualizări vor începe de miercuri și vor fi lansate treptat până la anul viitor.

Aplicațiile sunt esențiale

Două sisteme de operare domină piața mobilă de astăzi – Android Google și iOS Apple. În trecut, companiile de la Microsoft la Samsung au încercat și nu au reușit să creeze alternative viabile.

Ceea ce i-a dezamăgit a fost lipsa de scară care nu a reușit să atragă dezvoltatorii pe platformă pentru a crea aplicații. Fără aplicații, este posibil ca utilizatorii să nu dorească să utilizeze software-ul.

Dar Huawei a pus un accent deosebit pe aplicații, iar amploarea companiei și numărul de dispozitive pe care HarmonyOS le poate folosi ar putea atrage dezvoltatorii pe platformă.

Huawei are o suită de aplicații precum mapare și un browser sub o marcă numită Huawei Mobile Services. HMS este similar cu serviciile Google Mobile și oferă seturi pentru dezvoltatori care pot fi utilizate pentru a integra lucruri precum serviciile de localizare în aplicații. HMS are 2,7 milioane de dezvoltatori înregistrați la nivel global.

Firma chineză are, de asemenea, propriul magazin de aplicații numit App Gallery, cu 540 de milioane de utilizatori activi lunari în întreaga lume.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 17:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2022, 17:17 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Întreaga producție a celei mai mari fabrici de ciocolată din lume a fost sistată, în urma depistării unui focar de salmonella.

Potrivit publicației britanice Daily Mail, fabrica aparţine gigantului elveţian Barry Callebaut şi este situată în oraşul belgian Wieze, scrie gandul.ro.

Gigantul din domeniul ciocolatei producea loturi angro pentru 73 de companii, printre care Hershey, Mondelez, Unilever sau Nestle. Exportul a fost oprit de urgență.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău