HORUS: Nu suntem vinovați de avaria de la Termoelectrica. Participăm la remedierea defecțiunilor fără vreun ban

29 Nov. 2022, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2022, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Compania HORUS respinge acuzațiile cu privire la lucrările necalitative a blocului energetic trei de la Termoelectrica, în condițiile în care defecțiunea nu e din vina companiei.

„A fost depistată o fisură pe o conducta de alimentare cu apa a răcitorului. Conducta nu a fost reparată de către HORUS. Ulterior la data de 28 noiembrie s-au mai depistat alte fisuri la conductele de răcire. Din materialele care au fost verificate și din explicațiile martorilor s-a constat lipsa vinovăției companiei HORUS. În cadrul unei ședințe de la compania s-a luat decizia de interveni urgent în reparația generatorului. Este un volum necontractat”, a explicat într-o conferință de presă Alesea Gotînjanu, șefa departamentului juridic al companiei HORUS Energy.

La rândul său, directorul companiei HORUS, Mihai Godea susține că la blocul energetic trei s-a făcut o reparație minimă 10% din necesar. „Cauza a fost anularea licitației din primăvară când din motive politice s-a anulat licitația care urma să aducă la condiții normale blocurile energetice doi și trei. Cei car eu scandalizat opinia publică atunci au participat la un sabotaj energetic. Dacă instituțiile vor ceda în fața minciunilor probabil vom avea probleme și în continuare”.

Potrivit directorului, deși compania nu are nicio atribuție cu accidentul de la Termoelectrica, angajații companiei lucrează 24/24 pentru a remedia situați și a pune în funcțiune blocurile energetice.

„Angajații lucrează voluntar la remedierea avariei. La sfârșitul săptămânii va fi clar de câți bani este nevoie. Sperăm în câteva săptămâni să remediem avaria”, a punctat Godea.

Directorul HORUS a menționat acuzațiile în adresa HORUS cu „Silovîie Mașinî” din Rusia sunt false. „Inginerii care au participat la lucrările de reparația sunt din Ucraina și Kazahstan”.

În data de 11 noiembrie a avut loc o avarie la blocul energetic trei de la Termoelectrica, care ulterior a fost oprit. Cauza deconectării avariate, fiind pătrunderea în corpul generatorului a unui volum de apă din conducta de alimentare a răcitoarelor. Pe conducta răcitorului a fost depistată o fisură.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău