Impactul propagandei ruse în timpul războiului din Ucraina: Explicațiile din cadrul proiectului Podcast Impact

01 Sept. 2023, 09:49
 // Categoria: Social // Autor:  Lupu Eduard
01 Sept. 2023, 09:49 // Social //  Lupu Eduard

În cadrul proiectului Podcast Impact: Explorarea Propagandei și Comunicării Moderne, expertul Tatiana Ivanova a explicat amploarea și consecințele propagandei ruse în timpul conflictului armat din Ucraina. Această analiză a dezvăluit provocările și implicațiile grave ale dezinformării și manipulării informației în contextul unui război.

Una dintre cele mai presante chestiuni abordate în acest proiect este impactul propagandei ruse asupra opiniei publice și a situației din Ucraina. Dezinformarea a fost folosită pentru a influența percepția internațională asupra conflictului, dar și pentru a polariza și diviza societatea ucraineană.

Experta Tatiana Ivanova a vorbit depsre valoarea pagubelor provocate de agresiunea rusă asupra subsolului, aerului atmosferic, apei și resurselor terestre ale Ucrainei, care ajunge deja la impresionanta sumă de 8 trilioane de grivne. Acest fapt ilustrează nu doar dimensiunea devastatoare a războiului, ci și eforturile intense de propagandă și dezinformare care au contribuit la această situație.

Este important de subliniat că propagandele și dezinformarea au avut un impact semnificativ asupra modului în care cetățenii și liderii din întreaga lume au perceput și au reacționat la conflictul din Ucraina. Prin proiectul Podcast Impact, Tatiana Ivanova își propune să aducă în atenția publicului aceste aspecte și să evidențieze necesitatea unei abordări critice și informate a informației în timpurile tulburi ale războiului.

Acest proiect aduce la lumină importanța luptei împotriva dezinformării și manipulării informației, precum și necesitatea promovării unei comunicări autentice și transparente în timpul conflictelor armate pentru a menține democrația și stabilitatea în societate.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău