VIDEO Oligarhul Igor Kolomoisky a fost arestat, fiind acuzat de fraudă și spălare de bani

03 Sept. 2023, 08:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Sept. 2023, 08:54 // Actual //  Lupu Eduard

Un tribunal ucrainean a ordonat sâmbătă ca oligarhul Igor Kolomoisky, acuzat de fraudă și spălare de bani, să stea în arest două luni, cu opțiunea de a plăti o cauțiune de peste 509 milioane de grivne, echivalentul a peste 13 milioane de dolari, relatează Reuters.

Oligarhul Igor Kolomoisky, fost aliat politic al președintelui Ucrainei și considerat cândva cel mai puternic om de afaceri din Ucraina, se confruntă acum cu acuzații penale pentru presupuse fraude financiare legate de afacerile sale cu petrol și gaze, scrie The Guardian, citând The Kyiv Independent.

The Kyiv Independent a publicat o fotografie despre care se spune că arată momentul în care forțele de securitate au descins la locuința oligarhului, pentru a-i aduce la cunoștință acuzațiile și pentru a-i percheziționa proprietatea.

Citând o declarație a serviciului de securitate al Ucrainei, The Kyiv Independent scrie că Igor Kolomoisky, care controla cea mai mare companie de rafinare a Ucrainei până când guvernul a confiscat „resursa națională critică”, în noiembrie, este acuzat că a spălat peste 13,5 milioane de dolari, în 2019-2020. Compania sa ar fi refuzat să plătească taxe de zeci de milioane de dolari și anul trecut.

Zelenski i-ar fi retras cetățenia ucraineană oligarhului Igor Kolomoisky

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat pe 18 iulie 2022 un document prin care retrage cetățenia ucraineană a 10 persoane, printre care și Kolomoisky.

Cine este Kolomoisky

Kolomoisky este unul dintre cei mai cunoscuți oligarhi ai Ucrainei. Afacerile sale sunt cuprinzătoare, vizează petrol și gaze, metalurgie, mass-media și, cel mai infam, bancar și finanțe.

Multe dintre activitățile sale de afaceri au dus la scandaluri sau lungi bătălii juridice împotriva statului. Dar niciun scandal nu a avut parte de mai multă mediatizare decât cazul PrivatBank, cea mai mare bancă din Ucraina.

Kolomoisky și partenerul său de afaceri, oligarhul Gennadiy Boholyubov, au fost cândva proprietarii PrivatBank, care a cunoscut o creștere fulgerătoare în anii 2000 și în prima jumătate a anilor 2010. În decembrie 2016, Privatbank, aflată în pragul falimentului, a fost naționalizată de stat.
Potrivit unui audit efectuat de Kroll, o firmă de investigații corporative, PrivatBank a avut o gaură de 5,5 miliarde de dolari în registrul băncii, ceea ce a făcut ca banca să fie naționalizată.

Ca urmare a bătăliilor legale și apoi a conflictului continuu cu președintele Petro Poroșenko, Kolomoisky a părăsit Ucraina în 2016, oligarhul însuși declarând public că deține cel puțin trei pașapoarte.

În 2019, Kolomoisky s-a întors acasă când Zelenski a fost ales în funcție. Canalul tv „1+1”, care aparține lui Igor Kolomoisky, a fost promotorul cheie al candidatului Zelenski.

Cauzele civile împotriva oligarhului din Ucraina nu au avut niciun rezultat, iar criticii lui Zelenski au afirmat că Kolomoisky a avut influență asupra președintelui.

Cu toate acestea, legea anti-oligarhi adoptată de Parlament la inițiativa lui Zelenski interzice foștilor proprietari să-și recapete bunurile naționalizate de stat, iar relația dintre cei doi s-a înrăutățit, legea fiind cunoscut drept legea anti-Kolomoisky.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău