IMPORTANT! Anunț de la SV pentru agenții economici care efectuează operațiuni economice cu metale și deșeuri de metale

16 Mai 2022, 16:12
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Mai 2022, 16:12 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Serviciul Vamal comunică despre crearea grupelor de control interinstituționale în cadrul posturilor vamale interne de control situate pe segmentul transnistrean, formate din angajații Serviciului Vamal, Inspectoratului General al Poliției, Agenției Naționale Transport Auto, Inspectoratului pentru Protecția Mediului și Serviciului Fiscal de Stat. Astfel, agenții economici care efectuează operațiuni economice cu metale și deșeuri de metale sunt îndemnați să se asigură că dețin toate actele necesare.

Începând cu ziua de mâine, 17 mai curent, grupurile de control comun, vor activa în cadrul posturilor vamale 2200 Rîbnița (PVI), 2220 Rezina pod (PVIC) și 2240 Criuleni 14,18 (PVIC), de luni până vineri, în intervalul orelor 08.00-18.00.

Așadar, agenții economici care efectuează operațiuni economice cu metale și deșeuri de metale sunt îndemnați să se asigure că dețin toate actele necesare și întrunesc toate condițiile pentru livrarea mărfurilor clasificate.

Grupele de control comun au ca scop verificarea mărfurilor clasificate la pozițiile tarifare 7201, 7202, 7204* la livrarea acestora către agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova, nemijlocit asigurarea unui mecanism de interoperabilitate între autoritățile de supraveghere și control conform competențelor.

Poziția tarifară    Descrierea
7201               Fonte brute și fonte-oglindă (spiegel) în lingouri, blocuri sau alte forme primare;
7202               Feroaliaje;
7204               Deșeuri și resturi de fontă, de fier sau de oțel (fier vechi); deșeuri lingotate din fier sau oțel.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 12:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iul. 2022, 12:55 // Actual //  Lupu Eduard

Oficialii UE s-au pus de acord cu crearea unui ansamblu de legi care să aducă sub control lumea criptomonedelor, aceasta fiind prima iniţiativă majoră luată în acest sens pentru domeniul cripto, scrie CNBC.

Măsura vine la trei zile după ce Comisia Europeană şi Parlamentul European împreună cu ţările membre au implementat o serie de măsuri menite să oprească spălarea banilor prin intermediul monedelor digitale.

Noile legi şi reguli vin într-un moment sensibil pentru lumea activelor digitale, în care criptomonedel se confruntă cu o prăbuşire dramatică, în special Bitcoin care a înregistrat cea mai abruptă scădere din ultimul deceniu.

Legea este concepută pentru a da bătăi de cap marilor jucători de pe piaţa cripto, exchange-urilor şi emitenţilor de aşa numite stablecoins (criptomonede legate de active reale – n.r. ).

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare  şi Pieţe va putea bloca platformele cripto în cazul în care se ajunge la concluzia că acestea nu-şi protejează investitorii sau ameninţă integritatea pieţei şi stabilitatea financiară.

„Astăzi facem ordine în acest Vest Sălbatic al criptoactivelor, creând reguli clare care vor asigura siguranţa furnizorilor şi standarde înalte pentru investitori”, a declarat Stefan Berger, parlamentarul care a condus negocierile în Parlamentul European.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău