Înapoi la crypto: Facebook va permite reclamele legate de criptomonede, după aproape trei ani de la prima interdicţie

04 Dec. 2021, 07:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2021, 07:31 // Actual //  Lupu Eduard

Facebook a anunţat săptămâna aceasta că va renunţa la politica prin care interzice celor mai multe companii din crypto să plaseze reclame pe platformă, potrivit CNBC, citat de Ziarul Financiar.

Mutarea vine după ce compania rebotezată drept Meta a eşuat în lansarea propriei criptomonede care ar fi trebuit utilizată pentru a transferuri de bani între utilizatorii produselor companiei. Pentru context, David Marcus, şeful iniţiativelor crypto din cadrul companiei, a anunţat că va părăsi Meta la finalul anului.

Anterior, compania americană a stabilit că orice companie din lumea crypto care vrea să plaseze reclame pe platformă trebuie să trimită o aplicaţie în care să includă licenţele pe care compania le-a obţinut, dacă respectiva companie se tranzacţionează pe bursă şi orice alte informaţii relevante legate de business.

În acest sistem, Facebook permitea reclame doar pentru companiile care aveau anumite licenţe, dar acum numărul tipurilor de licenţe acceptate creşte de la 3 la 27. Concret, mai multe tipuri de proiecte din lumea crypto vor putea rula campanii de reclame.

„Facem asta pentru că peisajul criptomonedelor a continuat să se maturizeze şi să se stabilizeze în ultimii ani, fiind acoperit de mai multe reglementări care stabilesc reguli clare pentru industria lor”, a transmis compania într-o declaraţie publică.

Compania a interzis reclamele legate de criptomonede în ianuarie 2018, dar în mai 2019 a făcut un pas înapoi şi a permis câtorva tipuri de companii să ruleze campanii. Interdicţia a avut efect la nivelul startup-urilor din domeniile crypto şi blockchain, care nu au putut să îşi mai promoveze munca şi să ajungă la potenţiali clienţi prin intermediul Facebook şi Instagram.

Henry Love, care a lucrat în trecut în divizia Facebook dedicată micilor afaceri, a explicat pentru CNBC că decizia companiei este o veste uriaşă pentru industria crypto şi va încuraja mai mulţi investitori de retail să intre în piaţă.

„Cu mai multă deschidere şi transparenţă faţă de ce vor companiile crypto să facă vom vedea o adopţie mai mare ca niciodată pentru industria criptomonedelor şi pentru metavers”, a declarat Love, managing partner al Fundamental Labs, care a investit 500 de milioane de dolari în industria crypto din 2016 până în prezent.

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Viorica- Cosmetic din România, subsidiara celei din Republica Moldova controlată de milionarul Vasilii Chirtoca, intenționează să ajungă la o rețea de 20 de magazine peste Prut.

„Pe lângă dezvoltarea de magazine proprii, nu ratăm oportunitatea să ne extindem şi pe segmentul partenerilor IKA (reţele internaţionale – n.red.), suntem prezenţi cu produse în Kaufland, Auchan, Cora şi Lidl. Pe lângă partea de distribuţie, avem şi vânzările prin intermediul magazinului nostru online în România. Dezvoltăm absolut toate canalele de distribuţie pentru a ajunge la nivelul la care ne dorim. Mai mult, un următor proiect pe care vrem să îl dezvoltăm este partea de vânzări corporate“, a spus Dumitru Petraşcu, CEO al Viorica Cosmetic România, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor.

Fabrica de parfumuri și cosmetice Viorica (redenumită ulterior în Viorica-Cosmetic) a fost construită la finele anilor ’80 ai secolului XX, ca model fiind luată o fabrică a celebrului brand francez Christian Dior.

În 1993, întreprinderea a fost inclusă în lista companiilor nepasibilă privatizării contra bonurilor patrimoniale, însă agravarea situației economice au forțat autoritățile să decidă, la începutul anului 1996, transformarea Viorica-Cosmetic în societate pe acțiuni cu capital majoritar de stat (96%), restul acțiunilor fiind repartizate angajaților.
Mai mult, în 1998, a fost adoptat și un plan individual de privatizare a Viorica-Cosmetic, dar care aşa şi nu a fost realizat, iar în 2007 a fost în general abrogat. Abia în iunie 2012, statul a vândut la Bursa de Valori cota sa de 95,85%. Cumpărătorul – grupul DAAC Hermes, a plătit 51,04 milioane de lei pentru a prelua controlul Viorica-Cosmetic.

Milionarul Vasile Chirtoca controlează compania DAAC-Hermes fondată în 1994. În perioada, când în Republica Moldova s-a desfășurat privatizarea în masă, a creat fondul de investiții pentru privatizare DAAC-Hermes, care ulterior a devenit unul dintre cele mai importante grupuri financiar-industriale din Republica Moldova, numit ”DAAC Hermes grup”S.A.

Astfel, Chirtoca a participat activ și nemijlocit la apariția primelor relații de piață în Republica Moldova. Întreprinderile, administrate de Chirtoca, s-au constituit într-un grup financiar-industrial, compus din circa 40 agenți economici având o strategie de dezvoltare comună.

Acestea activează în diverse ramuri ale economiei moldovenești, cum ar fi: construcția de mașini, fabricarea produselor cosmetice și de parfumerie, repararea și deservirea tehnicii agricole, păstrarea și procesarea culturilor cerealiere, comercializarea și deservirea automobilelor, tehnologiile informaționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău