Influența lui Elon Musk: Câinii Shiba Inu sunt la mare căutare, datorită unui tweet al miliardarului și Dogecoin

30 Iun. 2021, 16:39
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iun. 2021, 16:39 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Rasa de câini Shiba Inu sunt la mare căutare printre iubitori de câini, datorită CEO-ului Tesla Inc, Elon Musk, și a criptomonedei meme Dogecoin.

Ce s-a întâmplat?

Anunțul lui Musk de pe Twitter precum că câinele său Shiba Inu va fi numit „Floki” a trimis un val de entuziasm în rândul iubitorilor de câini și al entuziaștilor cripto, potrivit unui raport al Yahoo Finance. Rasa de câine Shiba Inu provine este un câine de vânătoare din Japonia.

Prețurile criptomonedelor inspirate de Dogecoin, Shiba Inu și Floki, au crescut brusc vineri după tweet-ul lui Musk. Shiba Inu este o monedă meme care se numește Dogecoin.

Creșterea cererii de câini în timpul COVID-19 s-a accelerat datorită popularității în creștere a criptomonedei meme în acest an.

Doge, memeul clasic din spatele Dogecoin, s-a vândut ca jeton fungibil de călugăriță (NFT) pentru 4 milioane de dolari într-o licitație la începutul acestei luni. Meme-ul a fost scos la licitație de către profesorul japonez de creșă Atsuko Sato, proprietarul Kabosu, femeia Shiba Inu care figurează în meme-ul original.

Acțiunea asupra prețului Dogecoin

Dogecoin a crescut cu 2,3% în ultimele 24 de ore.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală