Influența lui Elon Musk: Câinii Shiba Inu sunt la mare căutare, datorită unui tweet al miliardarului și Dogecoin

30 Iun. 2021, 16:39
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iun. 2021, 16:39 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Rasa de câini Shiba Inu sunt la mare căutare printre iubitori de câini, datorită CEO-ului Tesla Inc, Elon Musk, și a criptomonedei meme Dogecoin.

Ce s-a întâmplat?

Anunțul lui Musk de pe Twitter precum că câinele său Shiba Inu va fi numit „Floki” a trimis un val de entuziasm în rândul iubitorilor de câini și al entuziaștilor cripto, potrivit unui raport al Yahoo Finance. Rasa de câine Shiba Inu provine este un câine de vânătoare din Japonia.

Prețurile criptomonedelor inspirate de Dogecoin, Shiba Inu și Floki, au crescut brusc vineri după tweet-ul lui Musk. Shiba Inu este o monedă meme care se numește Dogecoin.

Creșterea cererii de câini în timpul COVID-19 s-a accelerat datorită popularității în creștere a criptomonedei meme în acest an.

Doge, memeul clasic din spatele Dogecoin, s-a vândut ca jeton fungibil de călugăriță (NFT) pentru 4 milioane de dolari într-o licitație la începutul acestei luni. Meme-ul a fost scos la licitație de către profesorul japonez de creșă Atsuko Sato, proprietarul Kabosu, femeia Shiba Inu care figurează în meme-ul original.

Acțiunea asupra prețului Dogecoin

Dogecoin a crescut cu 2,3% în ultimele 24 de ore.

Realitatea Live

02 Dec. 2022, 12:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Dec. 2022, 12:06 // Actual //  Lupu Eduard

Înainte de negocierile 1+1 de la sediul OSCE de la Chișinău, pretinsul ministrul de Externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev a spus că la întrevedere vor fi discutate mai multe probleme. Este vorba de problema liberei circulații, importul de medicamente, alimente și problema crizei energetice.

„Trebuie să discutăm despre livrea energiei electrice. Dacă va fi contract vom livra și energie electrică. (…) Despre gaz noi discutăm și cu Federația Rusă, am trimis scrisori la OSCE și ONU pentru soluționarea situației de criză din Transnistria cu impact minim pentru populație”, a punctat Ignatiev.

Întrebat de ce Transitria  nu plătește pentru gazul livrat (datoria se ridică la 8 miliarde USD n.r), Ignatiev susține că problemele au început în data de 1 octombrie când au fost reduse cantitățile de gaz pentru Transnistria de partea moldovenească.

„Contractul semnat cu Gazprom prevede inclusiv soluționarea datoriilor istorice se face audit, populația din Transnistria achită pentru gaz or, președintele Krasnoselski a spus că Transnistria e gata să-și achite datoria pentru gaz”, spune Ignatiev.

Referindu-se la reducerea livrărilor de gaz în regiunea stângă a Nistrului, Ignatiev susține că: „Rusia livrează cantitatea de gaz stabilită în contract, dar nu și volumele de gaz suplimentare de care este nevoie în perioada iarnă. Rusia a spus de ce nu livrează cantitățile suplimentare. Noi am vorbit cu domnul Serebrian (Oleg Serebrian vicepremierul pentru Reintegrare n.r) în data de 20 octombrie și am discutat aceste probleme. Am vorbit și cu Moldovagaz care este cauza reducerii volumelor și ni s-a spus că nu au fost îndeplinite niște obligații contractuale”.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serbrian a precizat că în cadrul întrevederii „speră să fie găsite o soluție pe dosarul energetic”.

Centrala de la Cuciurgan a sistat livrările de curent către Republica Moldova după ce Gazprom a redus livrările de gaz. În consecință Chișinăul s-a reorientat către piața din România. Or, prețul mediu de achiziție este de 230 euro MW/h, în timp ce lumina de la Cuciurgan costa 77 USD mW/h.

La începutul lunii octombrie, Gazprom a anunțat că reduce livrările de gaz către Republica Moldova la 5,7 mil. metri cubi/zi, respectiv Chișinăul trimite 2,3 mil. metri cubi în stânga Nistrului, iar restul sunt destinați malului drept.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău