Acest multi-miliardar din Arabia Saudită vrea să facă 82.000.000 $, doar din vânzarea acestui penthouse luxos. FOTO

30 Iun. 2021, 13:43
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Iun. 2021, 13:43 // Au Bani //  MD Bani

Dacă magnatul imobiliar saudit Fawaz Al Hokair va reuși să vândă penthouse-ul său de aproape 8.000 de metri pătrați cu vedere la Central Park pentru 170 de milioane de dolari (de două ori mai mult decât a plătit pentru imobil în 2016), ar fi printre cele mai scumpe proprietăți de până acum vândute în țară, potrivit Wall Street Journal.

 

Așadar, cele două lucruri zgârâietor de înalte sunt înălțimea la care este situat acest penthouse de pe 432 Park Avenue de la etajul 96 al clădirii înalte de 1.396 de metri și, respectiv, prețul apartamentului.

 

Al Hokair a cumpărat locuința cu șase dormitoare pentru 87,7 milioane de dolari, cheltuind 10.623 dolari pe metru pătrat în condominiu, scrie Luxury Launches. Spațiul este luxos, găzduiește șase dormitoare și șapte băi.

Veți observa accesorii produse de branduri de lux presărate în toată casa, cum ar fi Louis Vuitton, Hermes și Bentley. Dacă acest lucru nu a fost suficient pentru a vă lăsa uimiți, aflați că apartamentul include propria bibliotecă privată și o cameră de zi și dressing în dormitorul principal.

 

Baia principală merită o mențiune specială, deoarece vine cu podele încălzite, blaturi de marmură și dulapuri din lemn personalizate.

 

În plus față de toate cele de mai sus, 432 Park Avenue se mândrește cu un concierge cu normă întreagă, un portar cu program nonstop, parcare cu valet și o intrare privată acoperită, unde rezidenții și oaspeți pot lăsa discret vehiculele.

Proprietarul său Al Hokair, un dezvoltator imobiliar miliardar care a fondat grupul Fawaz Abdulaziz Alhokair, are acum 19 centre comerciale în Arabia Saudită și drepturile de franciză locale la mărci precum Zara, Banana Republic, Gap, Nine West și Topshop.

Realitatea Live

14 Iul. 2024, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2024, 17:53 // Actual //  Lupu Eduard

Turcia intenţionează să se bazeze pe poziţia sa geografică şi pe acordul de uniune vamală cu Uniunea Europeană (UE) pentru a atrage investitorii chinezi care vor să aibă acces fără taxe vamale la pieţele europene, aşa cum tocmai a făcut-o recent cu producătorul auto BYD, informează cotidianul Hurriyet Daily News.

Luni, gigantul chinez a semnat un acord cu Ministerul Industriei şi Tehnologiei din Turcia, pentru a face investiţii în această ţară, o decizie care va extinde prezenţa companiei chineze în Europa.

Producătorul auto chinez ar urma să construiască o fabrică în Turcia, cu o capacitate de producţie de 150.000 de vehicule electrice şi hibride pe an, un Centru de mobilitate, de cercetare şi dezvoltare (R&D), valoarea totală a investiţiei fiind de un miliard de dolari. Producţia ar urma să demareze la finalul lui 2026, iar în Turcia vor fi create 5.000 de locuri de muncă directe.

Noua uzină va da BYD un acces mai uşor pe piaţa din UE, cu care Turcia are un acord de uniune vamală. Acest fapt este cu atât mai important cu cât Uniunea Europeană a majorat tarifele vamale pentru importurile de automobile electrice chineze. Pe lângă tarifele vamale existente pentru vehiculele BYD, de 10%, UE a introdus săptămâna trecută tarifele vamale suplimentare de 17,4% pentru grupul chinez.

Turcia, aflată la răscrucea dintre Europe, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, este în negocieri şi cu alte firme din China, a anunţat săptămâna aceasta ministrul Industriei şi Tehnologiei, Mehmet Fatih Kacir.

„Vrem să transformăm Turcia într-un centru de producţie pentru viitoarea generaţie de vehicule”, a declarat Kacir pentru postul privat de televiziune Haberturk.

Ministrul a scos în evidenţă avantajele ţării, inclusiv calitatea de membru al uniunii vamale a UE şi acordurile comerciale cu 28 de ţări. „Producătorii chinezi vor acces rapid la pieţele internaţionale. Investiţiile în Turcia le ajută să-şi îndeplinească acest obiectiv”, a explicat oficialul de la Ankara.

Începând din anii ’70, Turcia a devenit unul dintre centrele de vârf ale industriei auto globale, marii producători auto, inclusiv Fiat şi Renault, deschizându-şi fabrici în această ţară, urmaţi de alţii ca Ford, Toyota şi Hyundai.

Uzina BYD din Turcia va permite producătorului chinez de vehicule electrice (EV) să eludeze tarifele vamale suplimentare introduse de UE şi să intre pe pieţele din Europa.

Conform noilor reglementări privind subvenţiile, BYD va fi scutit de noile tarife vamale suplimentare de 40% la importurile de autovehicule electrice impuse de Turcia, în încercarea de a încuraja investiţiile şi a proteja cota de piaţă a producătorilor interni. Companiile auto care investesc în ţară sunt exceptate de la aceste tarife.

Cel puţin alţi cinci producători auto din China iau în considerare deschiderea unor fabrici în Turcia, a anunţat agenţia de presă Anadolu.

De asemenea, compania turcă TOGG şi firma chineză Farasis au un parteneriat pentru a produce baterii EV în Turcia.

Ministrul Industriei anunţase că oficialii turci au avut, anul trecut, numeroase întâlniri cu şefi de firme importante din China.

În iunie, ministrul Afacerilor Externe, Hakan Fidan, a vizitat China, şi a încheiat un nou acord bilateral deal, şi a numit ţările „motoarele bogăţiei Asiei”.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a confirmat dorinţa sa de a se alătura Organizaţiei de cooperare de la Shanghai (din care fac parte China, Rusia şi Iranul), unde Turcia este doar un partener.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău