INFOGRAFIC// Cardul bancar – unul din cele mai sigure și comode instrumente de plată. Cum îl utilizăm în siguranță

02 Nov. 2021, 10:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Nov. 2021, 10:14 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Cu scopul de a informa publicul larg, Banca Națională a Moldovei (BNM) a lansat o serie de infografice de educație financiară. De această dată vom învăța cum putem utiliza cardul bancar în siguranță.

Unul din cele mai sigure și comode instrumente de plată este cardul bancar. Acesta poate fi obținut odată cu deschiderea unui cont bancar și utilizat în țară sau peste hotare, la bancomate, magazine sau pentru cumpărături pe internet. Utilizând cardul bancar poți reduce semnificativ plățile cu numerar, iar banii tăi vor fi în siguranță.

Avantajele unui card bancar:

  1. Poate fi utilizat în țară sau peste hotare, la bancomate sau în magazine şi alte unități de comerț care au instalate dispozitive de acceptare a plăților prin card (terminale POS);
  2. Poți face cumpărături online;
  3. Comod și sigur;

ATENȚIE!

Cu toate că are numeroase avantaje, cardul bancar poate fi și ținta infractorilor. În cazul în care nu este utilizat în siguranță puteți pierde toți banii.

Nu divulgați nimănui care este codul PIN și codul CVV din trei cifre situat pe partea din spate a cardului. Acestea trebuie știute doar de posesor, pentru a evita orice posibilitate de utilizare frauduloasă.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 12:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 12:50 // Actual //  Lupu Eduard

Nu vreau să comenteze declarațiile domnului Stoianoglo. Dânsul este investigat pe mai multe capete de acuzare inclusiv pe partea de eliberarea ilegală liderului unei grupări oligarhice și pentru legături suspecte cu liderul acestei grupări, a comentat ministrul Justiției Sergiu Litvinenco acuzațiile

„Eu consider că are o strategie de apărare și ceea ce a făcut ieri, anterior sau ceea ce va face ulterior ține de acțiuni care vizează strategia de apărare în fața instituțiilor statului”, a punctat Litvinenco.

Ieri într-o conferință de presă, Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a venit cu acuzații grave la adresa ministrului Justiției.

„Este o bătaie de joc adevărată. Toate dosarele sunt falsificate, probe cu scrisori de la Rizea, care spune tot felul de prostii. Am cerut astăzi procuraturii ca persoanele menționate, Litvinenco și marionetele sale din CSP să fie trase la răspundere penală. Puterea și-a subjugat procuratura, iar pe mine m-au scos pentru că nu le-aș fi permis o astfel de ilegalitate.

„Nu cred că autenticitatea corespondenței lui Litvinenco mai poate fi pusă la îndoială. În unele mesaje, Litvinenco e informat că celula pentru mine deja e pregătită și îi expediază și poze cu aceasta”, a spus Stoianoglo.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco ar fi pregătit reținerea Procurorului suspendat Alexandr Stoianoglo și ar fi coordonat chiar și celula în care ar fi stat Stoianoglo în penitenciarul 13, potrivit scurgerilor pe canalul de Telegram al acestuia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău