Interviu cu Sergiu Harea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie, despre antreprenoriatul după pandemie (VIDEO)

19 Apr. 2021, 10:41
 // Categoria: Interviu // Autor:  Otilia Cotruța
19 Apr. 2021, 10:41 // Interviu //  Otilia Cotruța

Două la sută dintre companiile din Moldova au înregistrat câștig în anul 2020, în pofida faptului că a fost un an de pandemie. Această direcție și se dorește a fi transmisă câtor mai multe afaceri din țara noastră – direcția ascendentă.


Notă: Interviul a fost publicat pe versiunea veche a site-ului pe data de 9 aprilie 2021.


În cadrul unui interviu pentru Bani.md, am discutat cu Președintele Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova, despre cum a fost anul 2020 pentru antreprenori și, inclusiv, ce a făcut organizația pe care o conduce pentru a susține antreprenoriatul.

În cadrul acestui interviu sunt publicate rezultate ale sondajelor realizate de cea mai mare asociație de business din Republica Moldova. Acestea reflectă situația reală referitor la faptul câți au reușit să continue să activeze în pofida pandemiei și câți și-au închis ușile pentru clienți. Sunt furnizate date despre cele mai mari probleme ale antreprenorilor și de ajutorul de care au nevoie în context pandemic.

Anul 2020 ne-a determinat să ne orientăm, să ne mișcăm și să solicităm schimbări ale legislației.

De exemplu, una dintre inițiativele care a fost impulsionată de context este și cea de susținere a antreprenoriatului de familie. Ce se are în vedere prin aceste inițiative? Suport oferit familiilor de la lansarea până la gestiunea afacerilor, acordarea facilităților pentru ele.

Mai multe detalii despre modul în care afacerile s-au dezvoltat în pofida pandemiei, dar și despre acțiunile Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, aflați din interviul ce urmează.

 

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală