Invitație Oficială: Antreprenorii din Bălți au posibilitatea de a afla oportunitățile de creștere oferite de UE

29 Ian. 2024, 12:08
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
29 Ian. 2024, 12:08 // Slider //  bani.md

Antreprenorii din regiunea de nord a țării sunt invitați să participe la o sesiune de informare, organizată la noul Centru de Informare și Consultanță în Afaceri ODA din orașul Bălți. Această inițiativă, oferă antreprenorilor posibilitatea să facă cunoștință cu programele de suport în afaceri finanțate de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană, implementate de ODA, să adreseze întrebări și să comunice cu alți antreprenori din diverse domenii.

Detalii Eveniment:

  • Data și Ora: 31 ianuarie 2024, începând cu ora 13:00 (înregistrarea va începe la ora 12:30)
  • Locația: Strada Decebal 13, Bălți, (situată în incinta Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare (CMAC))
  • Organizatori: Evenimentul este o colaborare între Ministerul Dezvoltării Economice și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova

Pentru confirmarea participării, vă invităm să completați formularul de înregistrare disponibil la adresa următoare: Formular de Înregistrare, până la data limită de 30 ianuarie 2024.

Centrul de Informare și Consultanță în afaceri ODA din Bălți a fost inaugurat ca parte a inițiativei „Sustinere pentru dezvoltarea economică durabilă și inclusivă în Republica Moldova. Proiectul este finanțat prin programul „EU4Moldova: Comunități Locale” de către Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Centrul de Informare și Consultanță în afaceri din Bălți se află pe strada Decebal 13. Acesta va fi deschis de luni până vineri între orele 8:30 – 17:30.

Pentru informații suplimentare: email comunicare@oda.md, tel. 069479904.

Realitatea Live

04 Mart. 2024, 09:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Mart. 2024, 09:34 // Actual //  Lupu Eduard

Directorul Executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari a anunțat oficial că nu va mai candida pentru funcția sa în cadrul organizației, în cadrul unei ședințe a Consiliului desfășurată vineri. Decizia a fost așteptată, având în vedere că fermierii erau deja informați despre intențiile sale încă din luna ianuarie.

Motivul principal al retragerii sale din cursa pentru această funcție a fost incapacitatea de a dialoga cu reprezentanții guvernului, din cauza inacțiunilor acestora care au contribuit la deteriorarea condițiilor fermierilor din Moldova. Directorul Executiv a exprimat dezamăgirea față de lipsa de reacție a autorităților în fața crizei în agricultură și a criticat politica de indiferență și aroganță a acestora față de nevoile fermierilor.

În timpul mandatului său, directorul executiv a făcut numeroase propuneri și a organizat proteste pentru a atrage atenția asupra problemelor fermierilor mici și mijlocii, dar fără rezultat. El a evidențiat discrepanța de abordare între Moldova și alte țări europene în gestionarea crizelor din sectorul agricol.

În ciuda eforturilor depuse, criza financiară a fermierilor a culminat în februarie 2024, când sute de agricultori au fost afectați de executări și blocări ale conturilor. Chiar și acum, după proteste și amenzi dure, autoritățile au venit doar cu măsuri de creditare garantată, care ar fi fost necesare mai devreme pentru a preveni pierderi ireparabile.

Directorul executiv a subliniat că actualul ministru al Agriculturii ar trebui să își asume responsabilitatea pentru criza din sectorul agricol și să demisioneze. El a menționat că lipsa de acțiune și politica favorabilă holdingurilor transnaționale a afectat grav fermierii locali.

În ciuda retragerii sale din funcția de director executiv, acesta a afirmat că va continua să susțină asociația și fermierii, fiind disponibil să ofere asistență în proiecte importante.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău