Invitație Oficială: Antreprenorii din Bălți au posibilitatea de a afla oportunitățile de creștere oferite de UE

29 Ian. 2024, 12:08
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
29 Ian. 2024, 12:08 // Slider //  bani.md

Antreprenorii din regiunea de nord a țării sunt invitați să participe la o sesiune de informare, organizată la noul Centru de Informare și Consultanță în Afaceri ODA din orașul Bălți. Această inițiativă, oferă antreprenorilor posibilitatea să facă cunoștință cu programele de suport în afaceri finanțate de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană, implementate de ODA, să adreseze întrebări și să comunice cu alți antreprenori din diverse domenii.

Detalii Eveniment:

  • Data și Ora: 31 ianuarie 2024, începând cu ora 13:00 (înregistrarea va începe la ora 12:30)
  • Locația: Strada Decebal 13, Bălți, (situată în incinta Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare (CMAC))
  • Organizatori: Evenimentul este o colaborare între Ministerul Dezvoltării Economice și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova

Pentru confirmarea participării, vă invităm să completați formularul de înregistrare disponibil la adresa următoare: Formular de Înregistrare, până la data limită de 30 ianuarie 2024.

Centrul de Informare și Consultanță în afaceri ODA din Bălți a fost inaugurat ca parte a inițiativei „Sustinere pentru dezvoltarea economică durabilă și inclusivă în Republica Moldova. Proiectul este finanțat prin programul „EU4Moldova: Comunități Locale” de către Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Centrul de Informare și Consultanță în afaceri din Bălți se află pe strada Decebal 13. Acesta va fi deschis de luni până vineri între orele 8:30 – 17:30.

Pentru informații suplimentare: email comunicare@oda.md, tel. 069479904.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău