Istoria Trans-Oil Group, pe paginile renumitei publicații care l-a declarat pe Elon Musk „Omul Anului 2021”!

10 Ian. 2022, 13:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Petru Cosoi
10 Ian. 2022, 13:35 // Actual //  Petru Cosoi

Istoria de succes a grupului de companii din Republica Moldova – Trans-Oil Group, a ajuns pe paginile uneia dintre cele mai prestigioase publicații din lume. Este vorba despre Revista „Time”, cea care în ultima lună a anului trecut, l-a declarat pe vizionarul Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă – „Omul Anului 2021”.

Trans-Oil Group – cel mai mare grup industrial din Moldova, condus de Vaja Jhashi, se bucură de două pagini în ediția din decembrie 2021 a publicației.

Articolul se intitulează „Moldova. Înainte și După. Trans-Oil Group” și redă povestea grupului de companii Trans-Oil, bazele căruia au fost puse de cunoscutul om de afaceri Vaja Jhashi în 1995 și care a înregistrat rezultate răsunătoare nu doar pe plan național, ci mai ales pe plan mondial.

„Investițiile și eforturile făcute de Trans-Oil și Jhashi în Moldova presupun unele dintre cele mai semnificative contribuții din sectorul privat pentru dezvoltarea infrastructurii și modernizarea tuturor segmentelor de grâne și oleaginoase din sectorul agricol al țării. Jhashi se mândrește cu ceea ce oferă Moldovei. De altfel, activitatea de business a Trans-Oil – direct sau indirect – constă în contribuție de aproape 7% din PIB-ul Moldovei” – se spune în material.

Vaja Jhashi, în cadrul interviului pentru „TIME”, a declarat: „Noi ne-am asumat o serie de riscuri calculate și uneori am făcut greșeli, dar cumva aceste lucruri ne fac și mai mândri de ceea ce am reușit”.

P. 

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 12:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 12:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rețeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport pentru energie electrică (ENTSO-E) a anunțat o majorare cu 500 MW a limitei de capacitate a comerțului cu energie electrică, ajungând la 1.700 MW, ca rezultat al finalizării procesului de sincronizare a sistemelor energetice și pe baza simulărilor de securitate și stabilitate a sistemului.

Această mutare reprezintă un pas esențial în consolidarea securității energetice regionale și promovarea unei piețe energetice mai integrate și eficiente. Președintele ENTSO-E, Zbyněk Boldiš, a salutat nivelul crescut de cooperare între operatorii de sisteme de transport din Europa Continentală și Ukrenergo, subliniind eforturile continue pentru o rețea electrică rezistentă și integrată.

Sincronizarea de urgență a sistemelor energetice ale Ucrainei și Moldovei cu cel continental a fost finalizată la 16 martie 2022. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a evidențiat importanța acestui eveniment pentru Republica Moldova, subliniind că sincronizarea a contribuit semnificativ la consolidarea independenței energetice a țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău