Jeff Bezos renunță la conducerea Amazon din 5 iulie. Cine îi va lua locul și ce va face miliardarul în continuare

27 Mai 2021, 13:02
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Mai 2021, 13:02 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și CEO al companiei, a anunțat că va renunța la conducerea Amazon începând cu data de 5 iulie.

Miliardarul Bezos a anunțat că noul director general va fi Andy Jass, care la moment este şeful diviziei de cloud computing (AWS). Andy Jass va prelua conducerea gigantului Amazon începând cu 5 iulie.

“Am ales această dată, deoarece are o valoare sentimentală pentru mine”, a declarat Bezos, la adunarea acţionarilor Amazon.

Bezos a spus că a ales aceast dată, deoarece  în 5 iulie 1994 a fost înregistrată compania Amazon

Jeff Bezos a anunțat că va renunța la conducerea Amazon încă în februarie, când a publicat rezultatele generale ale companiei. Miliardarul a anunțat că va deveni președinte executiv și a menționat că succesorul său va fi Andy Jass.

În continuare, Bezos, care are  vârsta de 57 de ani şi o avere personală de 167 miliarde de dolari, se va axa pe noi produse şi iniţiative. De asemenea, intenţionează să se concentreze pe compania sa de nave spaţiale – Blue Origin – şi pe ziarul său, The Washington Post.

Amazon este unul din cele mai cele mai valoroase branduri din lume, capitalizarea sa bursieră fiind estimată în jur de 1.700 miliarde de dolari.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.