Bernard Arnault a fost cel mai bogat om din lume timp de câteva ore. La cât se estimează averea miliardarului

25 Mai 2021, 13:46
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Mai 2021, 13:46 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Șeful LVMH l-a detronat pe Jeff Bezos în clasamentul Forbes duminică, înainte de a reveni pe locul doi în topul celor mai bogați oameni din lume.

Bernard Arnault a fost luni cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului în timp real al revistei Forbes. Cu toate acestea, șeful LVMH a rămas doar câteva ore în fruntea clasamentului, scrie Times of India.

În mod normal, primul loc este ocupat de Jeff Bezos. Dar la începutul după-amiezii de luni, Forbes a estimat averea lui Bernard Arnault la 186,3 miliarde de dolari (mai mult de 152 de miliarde de euro), distanțând ușor de cea a fondatorului Amazon, estimată la 186 miliarde de dolari.

Deschiderea piețelor americane a schimbat totul

Era pentru prima dată din 2015 când un european nu fusese în fruntea clasamentului, notează BFMTV. Dar plăcerea a fost de scurtă durată: Jeff Bezos l-a ajuns din urmă pe Bernard Arnault imediat ce s-au deschis piețele americane, în jurul orei 15:30.

Bloomberg, care are un clasament similar cu cel al lui Forbes, nu a considerat că Bernard Arnault fusese luni mai bogat decât Jeff Bezos din cauza unei metode de calcul diferite. Oricum, luni seara, averea americanului a fost de 188,2 miliarde de dolari, iar cea a francezilor a fost „doar” de 187,3 miliarde.

Nu suficient pentru a-l întrista pe CEO-ul LVMH, care rămâne pe locul doi în fața lui Elon Musk, Bill Gates și Marc Zuckerberg. Grupul său de lux se descurcă minunat. A realizat o cifră de afaceri de 12 miliarde de euro în primul trimestru al anului 2021. O cifră în creștere cu 32% față de aceeași perioadă din 2020 și cu 8% față de primul trimestru din 2019.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:35 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Organismele de reglementare a concurenţei din Uniunea Europeană urmează să ia în vizor, din nou, motorul de căutare online Google prin lansarea unei investigaţii asupra practicilor sale de publicitate digitală. Potrivit surselor ancheta va fi lansată până la finele anului.

Ancheta lansată de Comisia Europene ar putea reprezenta o ameninţare pentru Google, care anul trecut a realizat venituri de 137 miliarde de dolari de pe urma publicităţii digitale, mai mult decât orice altă companie din lume, scrie Agerpres.

YouTube şi Gmail, au fost responsabile pentru cea mai mare parte din vânzările şi profiturile realizate de Google. Aproximativ 16% din veniturile companiei au venit de pe urma Google network business, în cadrul căreia alte companii media utilizează tehnologia Google pentru a vinde publicitate pe site-urile lor web şi aplicaţiile lor.

Conform unui chestionat trimis rivalilor Google şi terţelor părţi la începutul acestui an, chestionar consultat de Reuters, executivul comunitar i-a întrebat dacă advertiserii au primit reduceri atunci când utilizează intermediarii Google, care permit agenţiilor de publicitate sau agenţiilor media să cumpere publicitate de la mai multe surse.

În ultimul deceniu, Comisia Europeană a acordat amenzi în valoare totală de 8,25 miliarde de euro celui mai popular motor de căutare online din lume pentru că acesta şi-a blocat rivalii în ceea ce priveşte cumpărăturile online, smartphone-urile Android şi publicitatea online.