Bernard Arnault a fost cel mai bogat om din lume timp de câteva ore. La cât se estimează averea miliardarului

25 Mai 2021, 13:46
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Mai 2021, 13:46 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Șeful LVMH l-a detronat pe Jeff Bezos în clasamentul Forbes duminică, înainte de a reveni pe locul doi în topul celor mai bogați oameni din lume.

Bernard Arnault a fost luni cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului în timp real al revistei Forbes. Cu toate acestea, șeful LVMH a rămas doar câteva ore în fruntea clasamentului, scrie Times of India.

În mod normal, primul loc este ocupat de Jeff Bezos. Dar la începutul după-amiezii de luni, Forbes a estimat averea lui Bernard Arnault la 186,3 miliarde de dolari (mai mult de 152 de miliarde de euro), distanțând ușor de cea a fondatorului Amazon, estimată la 186 miliarde de dolari.

Deschiderea piețelor americane a schimbat totul

Era pentru prima dată din 2015 când un european nu fusese în fruntea clasamentului, notează BFMTV. Dar plăcerea a fost de scurtă durată: Jeff Bezos l-a ajuns din urmă pe Bernard Arnault imediat ce s-au deschis piețele americane, în jurul orei 15:30.

Bloomberg, care are un clasament similar cu cel al lui Forbes, nu a considerat că Bernard Arnault fusese luni mai bogat decât Jeff Bezos din cauza unei metode de calcul diferite. Oricum, luni seara, averea americanului a fost de 188,2 miliarde de dolari, iar cea a francezilor a fost „doar” de 187,3 miliarde.

Nu suficient pentru a-l întrista pe CEO-ul LVMH, care rămâne pe locul doi în fața lui Elon Musk, Bill Gates și Marc Zuckerberg. Grupul său de lux se descurcă minunat. A realizat o cifră de afaceri de 12 miliarde de euro în primul trimestru al anului 2021. O cifră în creștere cu 32% față de aceeași perioadă din 2020 și cu 8% față de primul trimestru din 2019.

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 10:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Sept. 2021, 10:05 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Gigantul american de îmbrăcăminte sportivă Nike și gigantul de vânzare cu amănuntul Costco afirmă că se confruntă cu lipsuri de produse și cu întârzieri din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare global, scrie BBC.

Nike a declarat că producția și livrarea pantofilor săi vor avea impact până în primăvara anului viitor, deoarece se luptă cu problemele de transport maritim și cu lipsa de lucrători din Asia.

Între timp, Costco a reimpus limite asupra articolelor precum hârtia igienică.

Se spune că clienții depozitează din nou pe fondul temerilor Covid, dar se luptă, de asemenea, să livreze bunuri către magazinele sale.

Joi, Nike a declarat că și-a redus perspectivele de vânzări pentru anul din cauza întreruperii continue.

“Nu suntem imuni la vânturile frontale ale lanțului de aprovizionare global care pun în discuție [producția] și mișcarea produselor în întreaga lume”, a spus directorul financiar Matthew Friend.

Timpul necesar pentru a-și aduce produsele din Asia în America de Nord s-a dublat, de la aproximativ 40 la 80 de zile. Nike a văzut, de asemenea, creșterea timpului de tranzit în America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu și Africa din cauza „congestiei portuare și feroviare și a penuriei de forță de muncă”.

Costco – un comerciant cu amănuntul – a declarat joi că restabilește limitele la achizițiile de articole cheie, inclusiv role de toaletă, apă îmbuteliată și unele produse de curățare.

De asemenea, încearcă să găsească camioane, șoferi și containere de transport pentru a duce mărfurile la magazinele sale.

Vânzătorul cu amănuntul a închiriat chiar și trei dintre navele sale maritime pentru a muta produse între Asia și America de Nord în anul următor.

“Factorii care presează lanțurile de aprovizionare și inflația includ întârzieri în porturi, lipsa de containere, întreruperi Covid, lipsa diferitelor componente, materii prime și ingrediente, presiuni ale costului forței de muncă și lipsa camioanelor și șoferilor”, a declarat directorul financiar al Costco, Richard Galanti.

De când economiile s-au redeschis, comercianții cu amănuntul din întreaga lume s-au confruntat cu o întrerupere generalizată pe fondul creșterii cererii de importuri.

Mărci, printre care producătorul de jucării Hasbro și gigantul de îmbrăcăminte sport Adidas, au avertizat despre potențialele blocaje ale aprovizionării care intră în sezonul crucial de sărbători.

Și săptămâna trecută, un număr record de 73 de nave au fost nevoite să facă coadă în afara a două porturi majore din SUA, Long Beach și Los Angeles, în timp ce personalul portului s-a grăbit să elimine restanța. Înainte de Covid, era neobișnuit ca mai mult de unul să aștepte o dana.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală