Joburi de viitor: (45) Marketolog personalizat

15 Feb. 2021, 15:55
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
15 Feb. 2021, 15:55 // Carieră //  Realitatea.md

Marketologii personalizați găsesc modalități inteligente de afla și influența comportamentul oamenilor. Ei vor putea lucra pentru agenții de marketing și publicitate, în companii mari, ca freelanceri, sau pentru guvern.

Marketolog personalizat: Responsabilități

Marketologii personalizați dezvoltă și implementează strategii de marketing care folosesc conținut individualizat pentru comercializarea produselor, serviciilor și experiențelor pentru oameni și îiajută să ia decizii corecte.  Prin colectarea datelor cu caracter personal pe baza senzori de corp, comportament și monitorizarea comunități și mediului, marketologii personalizați găsesc modalități inteligente de a angaja oamenii și de ainfluența comportamentul lor.

Marketolog personalizat: Interacțiune/Atribuții

Specialiștii în marketing pot lucra pentru agenții de marketing și publicitate, în interiorul companiilor mari, ca freelanceri, sau pentru guvern. Folosesc instrumente algoritmice pentru a înțelege de ce sunt interesați oamenii și pregătește publicitate care va funcționa pentru acei oameni.

Marketolog personalizat: Abilități

Specialiștii în marketing vor fi buni la analiza datelor și utilizarea instrumentelor automate pentru asistență. Vor avea studii în marketing și publicitate și vor trebui să cunoască multiplataforma de instrumente pentru marketing (cum ar fi realitatea augmentată, sisteme de recomandare personalizate și social media). Vor crea
povești convingătoare, pentru a motiva comportamentul consumatorului.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală