O companie aeriană din Republica Moldova angajează însoțitori de bord. Care sunt cerințele

10 Feb. 2023, 13:27
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
10 Feb. 2023, 13:27 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Compania aeriană AirMoldova este în căutare de noi însoțitori de bord. Dacă și tu îți dorești o carieră în acest domeniu nu rata șansa să-ți încerci norocul.

Iată care sunt cerințele AirMoldova față de candidați:

  • Ai peste 18 ani
  • Diploma de bacalaureat
  • Curs de formare inițială pentru membrii echipajului de cabină
  • Vorbești română, rusă și engleză

De asemenea, experiența în domeniu reprezintă un avantaj pentru cei care doresc să aplice.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Cum să devii însoțitor de bord în Republica Moldova

Nicoleta Caun, fostă însoțitoare de bord la o companie aeriană din țara noastră, a spus în cadrul emisiunii 10 LEI cum poți deveni însoțitor de bord în Republica Moldova.

„În Republica Moldova eu cunosc două căi pentru a deveni însoțitor de bord. Trimiți CV direct la companie, să fii invitat la interviu și dacă treci de etapa interviului și prin companie faci cursurile de însoțitor de bord. Astfel, compania îți achită o bună parte din sumă. Așa am făcut eu și așa recomand tuturor. Este și a doua cale, când faci separat cursuri de însoțitor de bord, obții licența și cu această licență te poți angaja. Eu nu recomand această cale pentru că sunt situații în care oamenii investesc, dar asta este destul de scump pentru Moldova, obțin licența, dar nu se pot angaja. Poate pentru că nu face față parametrilor sau poate că nu cunoaște anumite limbi. Este mai riscant eu aș spune.”

Printre cei mai importanți parametri care sunt necesari pentru a deveni însoțitor de bord se numără: aspectul fizic plăcut, cunoaștere limbii engleze, amabilitate și o dicție bună. În ceea ce-i privește pe băieți, trebuie să aibă înălțimea necesară și să fie fit, adică „slăbuț”. De asemenea, se adaugă capacitatea de a face față situațiilor stresante.

Realitatea Live

17 Ian. 2025, 14:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
17 Ian. 2025, 14:23 // Actual //  Ursu Victor

NuScott Bessent, miliardarul care conduce un fond speculativ și fost nominalizat de Donald Trump pentru funcția de secretar al Trezoreriei SUA, a prezentat în fața senatorilor americani un plan economic agresiv care vizează consolidarea puterii economice a Statelor Unite și contracararea rivalilor geopolitici. Într-o audiență de confirmare desfășurată joi, Bessent a susținut politica tarifară a fostului președinte și a pledat pentru menținerea reducerilor fiscale și relaxarea reglementărilor interne, în încercarea de a transforma economia americană, cea mai mare din lume.

„Trebuie să protejăm lanțurile de aprovizionare vulnerabile și să folosim sancțiunile într-un mod coordonat pentru a proteja securitatea națională a Statelor Unite”, a declarat Bessent, subliniind că dolarul american trebuie să rămână principala monedă de rezervă globală. În același timp, Bessent a subliniat importanța reînnoirii reducerilor fiscale pentru persoane fizice și companii, adoptate în 2017, avertizând că renunțarea la aceste măsuri ar putea declanșa o „criză economică majoră” în Statele Unite, cu impact negativ asupra clasei de mijloc și a celor cu venituri mici.

Politica externă și sancțiuni economice: presiune asupra Rusiei și altor adversari
Bessent a abordat și politica economică internațională, anunțând un sprijin ferm pentru sancțiuni mai dure împotriva sectorului petrolier din Rusia. „Dacă președintele Trump solicită acest lucru, voi sprijini impunerea unor sancțiuni mai severe asupra marilor companii petroliere rusești, pentru a forța Rusia să negocieze”, a spus Bessent, referindu-se la situația din Ucraina. Aceasta declarație a influențat imediat piața petrolului, prețul țițeiului Brent crescând cu peste 1 dolar, ajungând la 81 de dolari pe baril.

Pe lângă presiunea asupra Rusiei, se estimează că noua administrație va intensifica sancțiunile și împotriva petrolului iranian și venezuelean, continuând politica de izolare economică a rivalilor geopolitici ai SUA.

O eră a suprematiei dolarului și a economiei interne mai puternice. Bessent a subliniat că politica economică a administrației Trump va promova nu doar stabilitatea economică în interiorul Statelor Unite, dar și va reafirma poziția dolarului ca monedă globală de rezervă. Cu sancțiuni economice mai dure și reduceri fiscale extinse, administrația viitoare vizează o eră în care Statele Unite să își consolideze atât influența economică, cât și puterea strategică pe plan internațional.

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală