Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului angajează noi specialiști în echipa sa

30 Ian. 2023, 12:57
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Ian. 2023, 12:57 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

UNICEF Moldova și Primăria municipiului Chișinău au semnat un Memorandum de înțelegere, care vizează acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților, inclusiv refugiați, în municipiul Chișinău.

În cadrul proiectului de asistență tehnică vor fi dezvoltate și consolidate mai multe servicii de protecție a copiilor, precum Asistența parentală profesionistă, Casa de copii de tip familial,  Locuința socială asistată, Centrul maternal de plasament pentru cuplu mamă-copil, Centrul de zi pentru copii în situații de risc.

Astfel, în scopul consolidării sistemului de protecție a copilului în municipiul Chișinău, au fost instituite noi unități de personal în cadrul serviciilor sociale vizate.

În acest context, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului anunță despre recrutarea specialiștilor pentru ocuparea următoarelor funcții vacante:

În cadrul Serviciului Centrul maternal de plasament pentru cuplu mamă-copil:

  • manager al Serviciului;
  • asistent social/asistentă socială;
  • psiholog/psihologă;
  • pedagog /pedagogă (4 unități);
  • șef/șefă de gospodărie;
  • îngrijitor/îngrijitoare de încăperi de producție și de serviciu.

În cadrul Serviciului de asistență parentală profesionistă:

  • asistent parental profesionist/asistentă parentală profesionistă (20 unități);
  • asistent social/asistentă socială (4 unități).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

În cadrul Serviciului Locuință socială asistată:

  • pedagog social/pedagogă socială (12 unități);
  • psiholog/psihologă.

În cadrul Serviciului Casă de copii de tip familial:

  • manager al Serviciului;
  • părinte educator/educatoare (4 unități);
  • asistent social/asistentă socială (2 unități).

În cadrul Serviciului Centrul de zi pentru copii în situație de risc:

  • pedagog organizator/pedagogă organizatoare (5 unități);
  • asistent social/asistentă socială (5 unități);
  • psiholog/psihologă (4 unități);
  • îngrijitor/îngrijitoare de încăperi (6 unități).

Pentru informații suplimentare privind condițiile de ocupare a funcțiilor vacante și data limită de aplicare la concurs, puteți accesa pagina Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului – www.dgpdc.md, sau ne puteți contacta la numărul de telefon 022 22 60 98.

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

În februarie, atunci când Bill Gates şi ministrul britanic Rishi Sunak au participat la un interviu, cei doi au răspuns la câteva câteva întrebări generate de celebrul ChatGPT. Chatbotul l-a întrebat miliardar despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată şi cum i-a influenţat acesta propria viaţă. Ca răspuns, Gates a început să parafrazeze dintr-un discurs al lui Warren Buffet, unul dintre cei mai vechi prieteni ai acestuia şi coleg în breasla miliardarilor, scrie CNBC.

Gates şi Buffett sunt prieteni de mai bine de trei decenii. Interesele lor comune merg dincolo de bogăţia lor. Cei doi au cofondat The Giving Pledge, care încurajează cei mai bogaţi oameni din lume să doneze cel puţin jumătate din averea lor unor cauze caritabile, şi sunt parteneri ocazionali de bridge şi golf.

„Warren Buffet a spus că în cele din urmă ceea ce contează este ceea ce cred prietenii tăi despre tine şi cât de puternice sunt aceste prietenii”, a răspuns Bill Gates lui ChatGPT.

Gates a discutat anterior despre lecţiile pe care le-a învăţat de la Buffett, în vârstă de 92 de ani, de la investiţii la gestionarea timpului. În mod constant, el a plasat sfaturile lui Buffett privind prietenia în fruntea listei.

„Chiar dacă are un program agitat, Warren încă îşi găseşte timp pentru a cultiva prieteniile ca puţini alţi oameni pe care îi cunosc”, a mai spus miliardarul.

Buffett vorbeşte adesea despre importanţa alegerii unor prieteni buni şi a faptului de a fi tu însuţi un prieten bun. Asta înseamnă să te înconjori „de oameni care sunt mai buni decât tine”, astfel încât să poţi învăţa de la ei şi să te inspiri de la ei.

Prieteniile puternice şi pot fi destul de importante pentru succesul în carieră, oferind inclusiv un impuls pentru stima de sine şi rezilienţa mentală, arată cercetările. Menţinerea unor conexiuni bune de-a lungul vieţii te face, de asemenea, mai fericit şi mai puţin stresat, îmbunătăţindu-ţi sănătatea şi bunăstarea, potrivit Clinicii Mayo.

Gates şi Buffett au o avere netă combinată de 220 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg, dar par să fie de acord că fericirea derivată din prieteniile de durată este un adevărat semn al succesului.

„Când ajungi la vârsta mea, îţi vei măsura cu adevărat succesul în viaţă după numărul de oameni pe care vrei să-i păstrezi lângă tine şi rămân lângă tinee”, a declarat Buffett într-un discurs ţinut în 2001 la Universitatea din Georgia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău