Justiția oligofrenă a Moldovei pălmuită de americani! Oligarhii se scaldă în bani, iar săracii stau în pușcărie

27 Oct. 2022, 20:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Oct. 2022, 20:15 // Actual //  Lupu Eduard

Anunțul privind sancțiunile SUA a creat un adevărat hype. Unii se bucură, alții încearcă să înțeleagă ce înseamnă asta, unii (mai puțini) se ceartă cine mai mult a contribuit la această ”victorie”. În principiu toți au dreptate. Fără să vreau, am să transform ”bucuria” în ”scârbă”, sau mai bine zis ”hype-ul” în ”gruz”, susține directorul executiv al Institutului pentru Iniţiative Strategice, Vadim Pistrinciuc.

Potrivit lui, aceste sancțiuni sunt un sprijin pentru Republica Moldova, dar și o palmă dată instituțiilor statului. Mai cu seamă justiției. Sancțiunile mult-așteptate denotă cvasi incapacitatea justiției de a produce un singur lucru (!) pe care trebuie să-l facă – justiție. De trei decenii încoace, știrile despre mită, șmenuri, dosare clasate, spălări de bani, furturi – cu (co) participarea sau acoperirea justiției – nu mai creează niciun tremur în societate. Noi ne-am deprins. O deprindere periculoasă de altfel. Ei s-au mirat că ne-am deprins și au hotărât să ne întindă o mână de ajutor … Sau ne-au dat o palmă (mai cu seamă justiției)? La această întrebare trebuie să răspundă fiecare.

Mergi cu hype-ul, sau meditezi în tristețe?

Între timp în pușcăriile din R.M. își ispășesc pedeapsa oameni care fac pate din cele mai sărace categorii (chintile) de populație…

 

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău