Leonid Oleinicenco a fost reales în funcția de președinte al FMF. Pentru acesta au votat 104 din 111 delegați ai Congresului FMF

26 Ian. 2021, 08:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Realitatea.md
26 Ian. 2021, 08:36 // Bani și Afaceri //  Realitatea.md

Potrivit FMF, Congresul a fost deschis de către Leonid Oleinicenco, cu un mesaj de salut pentru delegați. De asemenea, în fața asistenței au luat cuvântul Pavel Cebanu – președintele de onoare al FMF, Ion Gheorghiu – secretar de Stat în domeniul Tineretului și Sportului, Răzvan Burleanu – președintele Federației Române de Fotbal și Andrii Pavelko – președintele Asociației Ucrainene de Fotbal.

Totodată, a fost ținut un moment de reculegere în memoria personalităților fotbalului moldovenesc, care au trecut în neființă în anii 2019 și 2020.

Președintele FMF, Leonid Oleinicenco a prezentat darea de seamă pentru perioada 2019-2021, dar și a programul său de activitate pentru următorii 4 ani.

Totodată, în Comitetul Executiv al FMF au fost admiși noi membri: Nicolae Usatîi, Iurii Bulgăreanu, Diana Bulgaru, Pavel Procudin, Sevastian Botnari și Victor Stînă.

În sală au fost prezenți și legende fotbalului mondial, Oleg Protasov și Anatolii Demianenko.

La solicitarea FIFA și UEFA, Federația Moldovenească de Fotbal a transmis online Congresul, pe un canal separat, pentru experții speciali ai celor două foruri internaționale, care se vor pronunța ulterior despre corectitudinea desfășurării Adunării Generale și despre validitatea alegerilor. Observatori ai transmisiunii video au fost Noel Mooney, șeful Departamentului UEFA pentru dezvoltarea strategică a asociațiilor naționale, Nodar Akhalkatsi, directorul Asociațiilor din Europa, Charles Boorman, membrul Asociațiilor din Europa (ambii FIFA) și Sofia Malizia (MA Governance Service Manager).

Congresul al XIX-lea de dare de seamă și alegeri ale organelor de conducere FMF a fost organizat cu respectarea strictă a tuturor normelor sanitare impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Vedeți și: Candidatura deputatului Radu Rebeja la șefia Federației Moldovenești de Fotbal nu va fi admisă. Decizia Comitetului Executiv al FMF

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău