LUX pentru copii cu miliarde. Jucării pe care doar să le privești, la cât de scumpe sunt (FOTO)

01 Iun. 2021, 05:32
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
01 Iun. 2021, 05:32 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Când ne gândim la ideea de lux, ne vin desigur în minte haine, bijuterii, mașini, case, proprietăți. Dar sunt o mulțime de produse care se pot încadra în categoria “Lux”, dintre care au mai făcut subiectul rubricii noastre accesorii și produse alimentare, iar astăzi ne oprim la jucării. Este vorba, firește, despre jucării de colecție, a căror valoare depășește imaginația, fiind cifre urmate de multe zerouri. Tu cât ai fi în stare să plătești pentru o jucărie?

 1. Masterpiece Cube Rubik – 1,5 milioane$

Puteți cumpăra un cub Rubik obișnuit cu aproximativ 3 dolari. Dar dacă ești un fan adevărat al acestui joc și ai un portofel gras, poti să te gândești să investești 1.5 milioane dolari în cubul Masterpiece. Această frumusețe este o jucărie pe deplin funcțională, iar prețul se datorează faptului că fiecare parte este decorată cu 185 de carate de pietre prețioase. Fred Cueller a realizat această capodoperă pentru a comemora cea de-a 15-a aniversare a Cubului Rubik, în 1995. Jucăria este fabricată din aur de 18 carate și în loc de autocolante au fost folosite rubine, de smaralde și ametist.

 1. Golden Monopoly  – 2 milioane $

Aceasta este una dintre cele mai costisitoare versiuni ale jocului popular Monopoly și se estimează a fi în valoare de 2 milioane de dolari. Este fabricat din aur de 18 carate și încastrat în bijuterii. Este realizat de Sidney Mobell, designer de bijuterii din San Francisco,în 1988. Mobell a lucrat un an întreg pentru a face acest joc.Setul de zaruri costă aproximativ 10.000 de dolari, deoarece numărul de puncte se face cu 42 de diamante tăiate complet. În plus, proprietățile din tabla de joc sunt încastrate în 165 de pietre prețioase. Hotelurile sunt acoperite cu safire și casele cu rubine. Această piesă uimitoare a fost donată de Mobell Muzeului Smithsonian în 2003.

 1. Shimansky Soccer Ball – 2,59 milioane $

Nu poți lovi cu piciorul această minge de fotbal, pentru că este o minunăție de 4,8 kg încrustată cu 3500 de carate de diamante sud-africane, inclusiv 6620 de diamante albe și 2640 de diamante negre. A fost creată de marca de bijuterii din Africa de Sud Shimansky pentru a comemora Cupa Mondială de fotbal a avut loc în acea națiune în 2010.A durat trei luni pentru a proiecta și produce această minge menită să atragă fani ai fotbalului și turiști bogați pentru a cumpăra bijuteriile Shimansky.

 1. Lamborghini Aventador – 4,6 milioane $

Dacă îți dorești un Lamborghini care costă de 10 ori mai mult decât un model real, această replică de jucărie este potrivită. Modelul cu dimensiunea de 1/8 a fost realizat de inginerul german Robert Gulpen, iar motivul pentru prețul său exorbitant este că are faruri de aur și este acoperită cu diamante și platină inclusiv pe volan și pe scaune.

 1. Madame Alexander Eloise – 5 milioane $

Ce ai face cu 5 milioane de dolari? Ti-ai putea cumpăra o casă și/sau o mașină , ai investi într-o afacere de mari proporții? Sau ai putea cumpăra păpușa Madame Alexander Eloise. Prețul ei este dat de cele 9 carate de diamante, accesoriile scumpe și hainele de lux. Designerul de păpuși Madame Alexander a creat doar cinci păpuși de acest tip, fiecare purtând cristale Swarovski, accesorii Katherine Baumann, blănuri Oscar de la Renta și haine Christian Dior. Blondă, alături de un câine elegant, asortat, această păpușă oferă câteva detalii despre categoria de cumpărători căreia i se adresează.

Realitatea Live

26 Sept. 2023, 18:01
 // Categoria: Comercial // Autor:  Trifan Stela
26 Sept. 2023, 18:01 // Comercial //  Trifan Stela

Uniunea Europeană, în colaborare cu Junior Achievement și alte părți interesate, prezintă proiectul „Dezvoltare Mai Bună Prin Antreprenoriat Social”, o inițiativă ambițioasă adresată tinerilor din Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Împuternicirea tinerilor, mai ales în domeniul posibilităților de angajare și dezvoltării abilităților, a fost esențială pentru colaborarea UE cu partenerii săi estici. Continuând angajamentul UE de a crește capacitatea de conducere, posibilitatea de angajare și spiritul antreprenorial al tinerilor prin programul EU4Youth, suntem încântați să anunțăm lansarea unui proiect cu denumirea „Dezvoltare Mai Bună Prin Antreprenoriat Social în Georgia, Republica Moldova și Ucraina.”

Această inițiativă, prezentată în colaborare cu Junior Achievement, un actor major în efortul UE de împuternicire a tinerilor, are ca scop dotarea a 2.100 de tineri cu instrumentele de care au nevoie pentru a genera schimbări economice și sociale semnificative în țările date.

Desfășurându-se în perioada august 2023 și iulie 2025 în cele trei țări menționate anterior, misiunea proiectului este de a promova o înțelegere mai profundă a antreprenoriatului social și de a furniza tinerilor competențele necesare, totodată creând un mediu favorabil dezvoltării întreprinderilor sociale.

La evenimentul de lansare de la Chișinău din 3 octombrie în cadrul unei Conferinţe regionale, se așteaptă la o diversitate dinamică de aproximativ 150 de participanți. Printre cei prezenți se numără colegi din țările care implementează proiectul, experți internaționali, directori de școli, profesori, parteneri, donatori, autorități publice centrale și locale, reprezentanți ai Ambasadei Georgiei, Lituaniei, Ucrainei, Delegației UE în Moldova, JA Europe, USAID, LED, GIZ Moldova și reprezentanţi ai sectorului antreprenorial.”

„După pandemie, precum și după provocările și crizele economice și geopolitice, este esențial să reconstruim economiile și societățile din Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Acest lucru poate fi realizat doar prin împuternicirea tinerilor din aceste țări pentru a-și transforma economiile, cu un accent puternic pe antreprenoriatul social.”, Conform Dianei Filip, Director General Adjunct și Director de Dezvoltare la JA Europe

Laurentia Filipschi, Director General al JA Moldova, declară următoarele: „Acest demers reflectă angajamentul nostru profund de a direcționa energiile tinerilor către căi productive, asigurându-ne că sunt bine pregătiți pentru a face o diferență. Junior Achievement este încântat să facă parte din acest parcurs plin de schimbări.”

Conferința care urmează, „Dezvoltare Mai Bună Prin Antreprenoriat Social”, programată pentru 3 octombrie 2023, se anunță a fi un eveniment esențial în abilitarea tineretului și în promovarea întreprinderilor sociale în Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Mai jos puteți vedea o agendă preliminară a evenimentului:

Ceremonia de deschidere:

 • Alexandru Stratan, Rector, Academia de Studii Economice din Moldova, Preşedinte Junior Achievement Moldova
 • Dorin Recean, Prim-ministrul Republicii Moldova
 • Dan Perciun, Ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
 • Jānis Mažeiks, Ambasador, Delegația Uniunii Europene în Moldova
 • Diana Filip, Director adjunct şi de dezvoltare, Junior Achievement Europa
 • Ion Sturza, Președinte de onoare Junior Achievement Moldova

Paneluri de discuții:

 1. Crearea de start-up-uri și sustenabilitatea lor – modele de afaceri durabile
  • Moderator: Diana Filip, JA Europe
  • Printre vorbitori se numără Dumitru Pîntea, Sergiu Gurău, Andželika Rusteikienė, Michaela Marcinova și Michal Dzoga.
 1. Rolul educației antreprenoriale în dezvoltarea antreprenoriatului social
  • Moderator: Alexandru Stratan, Președinte JA Moldova, Rector, Academia de Studii Economice din Moldova
  • Intervenți: Corina Lungu, Eka Gegeshidze, Yuriy Tokarski, elevii Doina Cimpoacă și Doina Levinte și Irina Nasalciuc.
 1. Potențialul tinerilor din regiune de a dezvolta idei de antreprenoriat social într-un mod durabil, cu impact pozitiv, prin direcționarea profiturilor către nevoile sociale.
  • Moderator: Tatiana Bucos, Coordonator, Incubator de afaceri
  • Vorbitori: Olena Bekh, Vitalie Crihana, Alexandru Gîncu, și Vladimir Ternavschi

În program sunt incluse 3 pauze de cafea și un prânz destinat interacțiunii, oferind participanților numeroase ocazii pentru colaborare și schimb de idei.

Despre Inițiativă: Susținut de Uniunea Europeană, Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei și alți parteneri esențiali, proiectul EU4Youth „Dezvoltare Mai Bună Prin Antreprenoriat Social” are ca obiectiv pregătirea a peste 2.100 de tineri cu resursele necesare pentru a genera schimbări semnificative atât la nivel societal, cât și economic în țările lor. În cadrul acestei inițiative, care se va desfășura din august 2023 până în iulie 2025, se va pune un accent deosebit pe antreprenoriatul social și pe crearea unui mediu favorabil dezvoltării sale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău