LUX pentru copii cu miliarde. Jucării pe care doar să le privești, la cât de scumpe sunt (FOTO)

01 Iun. 2021, 05:32
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
01 Iun. 2021, 05:32 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Când ne gândim la ideea de lux, ne vin desigur în minte haine, bijuterii, mașini, case, proprietăți. Dar sunt o mulțime de produse care se pot încadra în categoria “Lux”, dintre care au mai făcut subiectul rubricii noastre accesorii și produse alimentare, iar astăzi ne oprim la jucării. Este vorba, firește, despre jucării de colecție, a căror valoare depășește imaginația, fiind cifre urmate de multe zerouri. Tu cât ai fi în stare să plătești pentru o jucărie?

  1. Masterpiece Cube Rubik – 1,5 milioane$

Puteți cumpăra un cub Rubik obișnuit cu aproximativ 3 dolari. Dar dacă ești un fan adevărat al acestui joc și ai un portofel gras, poti să te gândești să investești 1.5 milioane dolari în cubul Masterpiece. Această frumusețe este o jucărie pe deplin funcțională, iar prețul se datorează faptului că fiecare parte este decorată cu 185 de carate de pietre prețioase. Fred Cueller a realizat această capodoperă pentru a comemora cea de-a 15-a aniversare a Cubului Rubik, în 1995. Jucăria este fabricată din aur de 18 carate și în loc de autocolante au fost folosite rubine, de smaralde și ametist.

  1. Golden Monopoly  – 2 milioane $

Aceasta este una dintre cele mai costisitoare versiuni ale jocului popular Monopoly și se estimează a fi în valoare de 2 milioane de dolari. Este fabricat din aur de 18 carate și încastrat în bijuterii. Este realizat de Sidney Mobell, designer de bijuterii din San Francisco,în 1988. Mobell a lucrat un an întreg pentru a face acest joc.Setul de zaruri costă aproximativ 10.000 de dolari, deoarece numărul de puncte se face cu 42 de diamante tăiate complet. În plus, proprietățile din tabla de joc sunt încastrate în 165 de pietre prețioase. Hotelurile sunt acoperite cu safire și casele cu rubine. Această piesă uimitoare a fost donată de Mobell Muzeului Smithsonian în 2003.

  1. Shimansky Soccer Ball – 2,59 milioane $

Nu poți lovi cu piciorul această minge de fotbal, pentru că este o minunăție de 4,8 kg încrustată cu 3500 de carate de diamante sud-africane, inclusiv 6620 de diamante albe și 2640 de diamante negre. A fost creată de marca de bijuterii din Africa de Sud Shimansky pentru a comemora Cupa Mondială de fotbal a avut loc în acea națiune în 2010.A durat trei luni pentru a proiecta și produce această minge menită să atragă fani ai fotbalului și turiști bogați pentru a cumpăra bijuteriile Shimansky.

  1. Lamborghini Aventador – 4,6 milioane $

Dacă îți dorești un Lamborghini care costă de 10 ori mai mult decât un model real, această replică de jucărie este potrivită. Modelul cu dimensiunea de 1/8 a fost realizat de inginerul german Robert Gulpen, iar motivul pentru prețul său exorbitant este că are faruri de aur și este acoperită cu diamante și platină inclusiv pe volan și pe scaune.

  1. Madame Alexander Eloise – 5 milioane $

Ce ai face cu 5 milioane de dolari? Ti-ai putea cumpăra o casă și/sau o mașină , ai investi într-o afacere de mari proporții? Sau ai putea cumpăra păpușa Madame Alexander Eloise. Prețul ei este dat de cele 9 carate de diamante, accesoriile scumpe și hainele de lux. Designerul de păpuși Madame Alexander a creat doar cinci păpuși de acest tip, fiecare purtând cristale Swarovski, accesorii Katherine Baumann, blănuri Oscar de la Renta și haine Christian Dior. Blondă, alături de un câine elegant, asortat, această păpușă oferă câteva detalii despre categoria de cumpărători căreia i se adresează.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 15:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 15:54 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Elevii din 6 școli din țară se vor simți mai în siguranță în mediul online. Pe parcursul anului curent de studii, în aceste școli vor fi pilotate standardele unice de protecție a tuturor copiilor de riscurile abuzurilor comise în mediul virtual. Acesta este rezultatul mai multor cercetări, teste și ajustări ale bunelor practici întreprinse de Centrul Internațional „La Strada” de-a lungul ultimilor 4 ani în domeniul educației pentru siguranța online.

Un studiu realizat la începutul acestui an de „La Strada” în domeniul siguranței copiilor online arată că subiectul este abordat sporadic în procesul educațional, nivelul de pregătire a cadrelor didactice este insuficient și că lipsește un cadru instituțional potrivit pentru a implementa eficient inițiative de protecție a copiilor pe Internet.

Pentru a putea face față acestor provocări, în contextul procesului educațional la distanță și luând în calcul bunele practici internaționale, Ministerul Educației și Cercetării a elaborat și a înaintat spre pilotare standarde unice pentru siguranța online în școală.

Angela PRISĂCARU, consultant principal, Direcția învățământ general, Ministerul Educației și Cercetării al RM: Standardele pentru protecția și siguranța elevilor în mediul online vin să soluționeze o problemă majoră ce afectează bunăstarea psiho-emoțională a elevilor în mediul online – lipsa unui cadru consolidat de acțiuni la nivelul instituțiilor de învățământ. Sperăm că aceste Standarde vor răspunde necesității comunității școlare, oferind claritate în acțiunile care trebuie întreprinse de fiecare actor educațional, pentru siguranța copiilor pe Internet. Pe termen lung, după pilotarea standardelor, acestea vor deveni obligatorii pentru toate instituțiile de învățământ din țară.

La nivel național, constatăm un nivel insuficient de informare și conștientizare a riscurilor cărora se supun copiii în mediul virtual, a menționat Elena BOTEZATU, Directoare Executivă, CI „La Strada”. De aceea, modelul Școlii Sigure Online, pe care îl lansăm astăzi, este angajamentul asumat al actorilor educaționali de a proteja copilul de orice formă de violență online și de a întreprinde acțiunile necesare pentru a-i dezvolta reziliența față de abuz în mediul virtual. Cu pași mici, dar siguri, sprijiniți de partenerii noștri, școala va învăța să prevină și să intervină corect, cu multă grijă, dar prompt, atunci când semnalează o situație de abuz comisă în raport cu copiii pe Internet.

Altfel spus, noile standarde urmează să integreze politicile, practicile și procedurile din școală, astfel încât siguranța online să devină element transversal al sistemului de educație, în concordanță cu prevederile politicilor internaționale din domeniul protecție drepturilor copiilor și asumate de școlile din țările europene. Potrivit Elenei BOTEZATU, implementarea acestor standarde presupune o schimbare la nivel de conștiință, atitudini și abordări în activitățile cu elevii despre siguranța online, dar și în percepțiile comunității despre ce înseamnă, de fapt, responsabilitatea legală a instituțiilor de învățământ de a proteja copiii de orice formă de violență și cum raportăm această obligație la tot ce se întâmplă în mediul virtual.

Concomitent cu activitățile-pilot care vor testa modelul Școlii Sigure Online,  în următoarele câteva săptămâni va fi implementată o campanie de sensibilizare a comunității școlare în raport cu riscurile la care se expun copiii în mediul online. William MASSOLIN, Șeful oficiului Consiliului Europei la Chișinău a menționat că misiunea acestei campanii este să informeze profesorii, comunitatea școlară și părinții cu privire la riscurile cărora se supun copiii în mediul online și, în mod special, cum ar trebui adulții să prevină abuzurile sexuale comise asupra copiilor în mediul virtual. Aceste activități sunt necesare mai ales acum, în timpul pandemiei de COVID-19, când numărul raportărilor de abuzuri sexuale online au crescut alarmant atât în țările UE, cât și în Republica Moldova, a mai spus William MASSOLIN: În acest sens, unul dintre obiectivele-cheie ale Consiliului Europei este sporirea nivelului de conștientizare a abuzurilor sexuale asupra copiilor, inclusiv celor comise online, așa cum se prevede și Strategia Consiliului Europei pentru Drepturile Copilului.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală