LUX pentru copii cu miliarde. Jucării pe care doar să le privești, la cât de scumpe sunt (FOTO)

01 Iun. 2021, 05:32
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
01 Iun. 2021, 05:32 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Când ne gândim la ideea de lux, ne vin desigur în minte haine, bijuterii, mașini, case, proprietăți. Dar sunt o mulțime de produse care se pot încadra în categoria “Lux”, dintre care au mai făcut subiectul rubricii noastre accesorii și produse alimentare, iar astăzi ne oprim la jucării. Este vorba, firește, despre jucării de colecție, a căror valoare depășește imaginația, fiind cifre urmate de multe zerouri. Tu cât ai fi în stare să plătești pentru o jucărie?

  1. Masterpiece Cube Rubik – 1,5 milioane$

Puteți cumpăra un cub Rubik obișnuit cu aproximativ 3 dolari. Dar dacă ești un fan adevărat al acestui joc și ai un portofel gras, poti să te gândești să investești 1.5 milioane dolari în cubul Masterpiece. Această frumusețe este o jucărie pe deplin funcțională, iar prețul se datorează faptului că fiecare parte este decorată cu 185 de carate de pietre prețioase. Fred Cueller a realizat această capodoperă pentru a comemora cea de-a 15-a aniversare a Cubului Rubik, în 1995. Jucăria este fabricată din aur de 18 carate și în loc de autocolante au fost folosite rubine, de smaralde și ametist.

  1. Golden Monopoly  – 2 milioane $

Aceasta este una dintre cele mai costisitoare versiuni ale jocului popular Monopoly și se estimează a fi în valoare de 2 milioane de dolari. Este fabricat din aur de 18 carate și încastrat în bijuterii. Este realizat de Sidney Mobell, designer de bijuterii din San Francisco,în 1988. Mobell a lucrat un an întreg pentru a face acest joc.Setul de zaruri costă aproximativ 10.000 de dolari, deoarece numărul de puncte se face cu 42 de diamante tăiate complet. În plus, proprietățile din tabla de joc sunt încastrate în 165 de pietre prețioase. Hotelurile sunt acoperite cu safire și casele cu rubine. Această piesă uimitoare a fost donată de Mobell Muzeului Smithsonian în 2003.

  1. Shimansky Soccer Ball – 2,59 milioane $

Nu poți lovi cu piciorul această minge de fotbal, pentru că este o minunăție de 4,8 kg încrustată cu 3500 de carate de diamante sud-africane, inclusiv 6620 de diamante albe și 2640 de diamante negre. A fost creată de marca de bijuterii din Africa de Sud Shimansky pentru a comemora Cupa Mondială de fotbal a avut loc în acea națiune în 2010.A durat trei luni pentru a proiecta și produce această minge menită să atragă fani ai fotbalului și turiști bogați pentru a cumpăra bijuteriile Shimansky.

  1. Lamborghini Aventador – 4,6 milioane $

Dacă îți dorești un Lamborghini care costă de 10 ori mai mult decât un model real, această replică de jucărie este potrivită. Modelul cu dimensiunea de 1/8 a fost realizat de inginerul german Robert Gulpen, iar motivul pentru prețul său exorbitant este că are faruri de aur și este acoperită cu diamante și platină inclusiv pe volan și pe scaune.

  1. Madame Alexander Eloise – 5 milioane $

Ce ai face cu 5 milioane de dolari? Ti-ai putea cumpăra o casă și/sau o mașină , ai investi într-o afacere de mari proporții? Sau ai putea cumpăra păpușa Madame Alexander Eloise. Prețul ei este dat de cele 9 carate de diamante, accesoriile scumpe și hainele de lux. Designerul de păpuși Madame Alexander a creat doar cinci păpuși de acest tip, fiecare purtând cristale Swarovski, accesorii Katherine Baumann, blănuri Oscar de la Renta și haine Christian Dior. Blondă, alături de un câine elegant, asortat, această păpușă oferă câteva detalii despre categoria de cumpărători căreia i se adresează.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău