Maia Sandu, în debutul summit-ului: Nu putem accepta ca cetățenii noștri să fie transformați în refugiați

01 Iun. 2023, 13:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 13:08 // Actual //  Lupu Eduard

Avem nevoie să aducem pacea pe continentul european și trebuie căutate soluții a declarat în debutului summit-ului Comunității Politice Europene, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Primul summit a exprimat unitatea și determinarea pentru a acționa împreună ca o familie care lucrează împreună. Or, familia europeană trebuie să consolideze pacea pe continent. Trebuie să vedem cum putem securiza continentul și contracara consecințele agresiunii ruse. Nu putem accepta ca cetățenii noștri să fie transformați în refugiați.”, a punctat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a spus că în cadrul evenimentului vor fi abordate problemele ce țin de criza energetică și schimbările climatice. „Avem nevoie de diversificarea resurselor energetice și îmbunătățirea conectivităților țărilor noastre

În cadrul acestui al doilea summit al Comunităţii Politice Europene, creat la iniţiativa preşedintelui francez Emmanuel Macron, vor fi abordate diferite probleme, de la securitatea cibernetică la migraţie şi securitate energetică. De asemenea, va fi o oportunitate de a discuta tensiunile de pe continent, de la Azerbaidjan şi Armenia la recentele confruntări din nordul Kosovo.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău