MAIB – în topul preferințelor de angajare ale absolvenților. Vino și tu în echipa celor MAIBuni!

02 Iul. 2021, 11:09
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Petru Cosoi
02 Iul. 2021, 11:09 // Bănci şi Finanţe //  Petru Cosoi

Moldova Agroindbank este în topul preferințelor de angajare ale absolvenților universitari. Acest lucru o demonstrează statistica internă și cel mai recent studiu național la acest subiect, realizat cu suportul Camerei de Comerț Americană din Moldova (AmCham Moldova). Potrivit studiului „Percepția brandului angajatorului și aspirațiile de carieră ale absolvenților din Republica Moldova”, MAIB este considerată de respondenți – studenții absolvenți ai universităților din Republica Moldova – cel mai bun angajator.

În același timp, Moldova Agroindbank este cel mai cunoscut brand de angajator din lista celor 12 propuse studenților spre alegere.

„MAIB este unul dintre cei mai mari angajatori din țară. Peste 2500 de profesioniști activează la MAIB, iar o bună parte sunt proaspăt absolvenți ai universităților din Moldova. În fiecare an îi primim cu brațele deschide pe tinerii care își doresc să efectueze în cadrul băncii stagiul de practică. Mulți dintre ei aleg să rămână în continuare în echipa noastră, datorită culturii corporative și numeroaselor beneficii de care dispun angajații băncii. Mă bucur să văd pășindu-ne pragul tineri specialiști cu capacități extraordinare, dornici de schimbări și creatori de inițiative și vreau să știe că sunt întotdeauna bineveniți la MAIB”, a menționat Svetlana Bodaci, Director HR.

Studenții aleg MAIB pentru valorile pe care le promovează banca – orientarea către client, transparența, spiritul de echipă, profesionalismul, încrederea, inovația și agilitatea. De asemenea, în cadrul companiei se oferă oportunități de dezvoltare continuă, mediu plăcut de lucru în echipă, apreciere și posibilitatea de a învăța de la cei MAIBuni profesioniști – factori ce au acumulat cele mai mari aprecieri în rândul studenților care intenționează să se angajeze.

„Fiind studentă la specialitatea Matematici Aplicate, mereu mă întrebam: cât de întrebuințate sunt abilitățile și cunoștințele primite la universitate pe piața muncii? Stagiul de practică la MAIB m-a făcut să înțeleg că studiile nu au fost în zadar și aici pot să mă realizez în carieră într-un colectiv prietenos și profesionist”, spune Ina Tabarcea, absolventă a Universității de Stat din Moldova, care în prezent este Analist Calitate Baze de Date în cadrul Departamentului Riscuri.

„Cariera mea profesională a început la Moldova Agroindbank. Am venit în această echipă după absolvirea studiilor în cadrul Centrului de Excelență în Economie și Finanțe, specialitatea Finanțe si Bănci și deja de aproape un an activez în calitate de Operator Ghișeu Bancă, la Sucursala nr.1 din Chișinău. În același timp sunt student la Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea Business și Administrarea Afacerilor, cu frecvență redusă.

Sunt foarte mulțumit de jobul pe care îl am. La MAIB avem o echipă veselă și prietenoasă. Mă bucur că am ales să mă alătur acestui colectiv și sper întotdeauna să fim MAIBuni”, ne-a comunicat Vladimir Eremciuc.

Vrei să faci parte din echipa MAIB?

Studenții sunt invitați să expedieze CV-ul personal și/sau scrisoarea de intenție la adresa student@maib.md, indicând domeniul sau funcția de care sunt interesați. Posibilitățile de angajare sunt disponibile atât cu program redus, cât și cu program întreg, în funcție de orarul de studii.

Împreună la Nivelul Următor!

P.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Oct. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Într-un interviu pentru Bani.md, agentul imobiliar Liliana Popescu a menționat că moldovenii cumpără apartamente din blocuri vechi pentru investiții. Apartamentele sunt oferite cu chirie sau sunt vândute la un preț mai mare după ce se repară.

„Sunt foarte multe solicitări pentru blocurile vechi, pentru că prețul este mai mic. De exemplu, dacă cumperi un apartament în stare deplorabilă cu 20 de mii, în vânzare îl poți scoate în vânzare chiar și cu 35 de mii.”.

Potrivit Lilianei Popescu, astfel de solicitări vin în special de la persoanele care lucrează peste hotare. Clienții fac reparații și dau apartamentele în chirie sau le scot la vânzare la un preț mai mare.

În general, moldovenii preferă apartamentele cu o cameră și living, iar familiile își doresc apartament cu două camere și living.

Cea mai bună perioadă de vânzare a apartamentelor este atunci când revine diaspora acasă, de sărbători precum Crăciun sau Paști.

„Indiferent că lucrează peste hotare vor să aibă ceva acasă.”, spune Liliana Popescu.

Mai multe detalii despre tendințele de pe piața imobiliară, aflați în interviul ce urmează.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie