Maib întreprinde pași semnificativi pentru a sprijini refugiații ucraineni. Donație de 10 milioane de lei

28 Feb. 2022, 16:59
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
28 Feb. 2022, 16:59 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Maib întreprinde pași semnificativi pentru a sprijini refugiații ucraineni: o donație estimată la circa 10 milioane lei din partea băncii și top managementului va fi transferată pe parcursul anului

În vederea susținerii refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul Republicii Moldova:

  • Consiliul băncii și Președintele maib au decis să doneze întregul salariu pentru luna februarie în conturile speciale pentru donații umanitare anunțate de Guvernul Republicii Moldova, totodată o donație substanțială este acordată de toți membrii Comitetului de Conducere.
  • ​​Maib va dona o sumă fixă pentru fiecare tranzacție efectuată cu un card de debit sau credit emis de bancă și realizată la orice POS-terminal și în rețeaua e-commerce. Deținătorii de carduri maib care doresc să susțină această inițiativă sunt îndemnați să utilizeze cardurile cât mai frecvent posibil, pentru a spori suma donată fondului de sprijin pentru refugiați. Pentru astfel de tranzacții nu se aplică comisioane. Valoarea totală a donației se estimează la circa 10 milioane lei pe parcursul anului 2022.
  • începând de astăzi, clienții maib vor putea face donații inclusiv utilizând aplicația mobilă maibank.

Ne propunem să oferim acest sprijin cât de rapid posibil. Primele donații vor fi transferate în baza tranzacțiilor efectuate de clienții noștri în luna februarie.

Detalii cu privire la tipurile de tranzacții, POS-urile și e-commerce-ul eligibil, precum și suma donată per fiecare operațiune vor fi comunicate în cel mai scurt timp. Subliniem că toate donațiile vor fi direcționate centrului pentru refugiați și anunțate la finele fiecărei luni.

La acest moment, maib va transfera toate donațiile către fondul de sprijin pentru refugiați, conform detaliilor mai jos menționate. Acestea ar putea fi revizuite, în funcție de necesitățile care vor surveni.

Datele bancare privind contul pentru donații:

Beneficiar: Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova – Trezoreria de Stat

IBAN: MD69TRPAAA144111A01344QI

Codul fiscal al beneficiarului: 1006601000037 Banca beneficiarului: Ministerul Finantelor Trezoreria de Stat

Codul băncii: TREZMD2X Destinaţia plăţii: asistență umanitară cetățenilor Ucrainei.

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău