Mașina ciudată care costă 1,5 milioane de dolari

24 Ian. 2024, 13:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Ian. 2024, 13:02 // Actual //  Lupu Eduard

Comunitatea șoferilor pasionați de mașini din București este în efervescență, după ce un membru al grupului Car Spotting a postat o fotografie cu o mașină care seamănă izbitor cu un tanc, parcată în București. În căutarea informațiilor despre acest vehicul misterios, pasionații și curioșii s-au strâns pe rețelele de socializare pentru a dezvălui secretul din spatele imaginii.

Fotografia postată de pasionatul de mașini surprins de aspectul neobișnuit al automobilului a stârnit interesul membrilor grupului Car Spotting. „Ştie cineva ce este?” a întrebat el, alăturându-i-se unui lung șir de comentarii și speculații, scrie ziare.com.

Printre comentarii, unii membri ai grupului au povestit despre întâmplări anterioare cu mașina, unii fiind uimiți de dimensiunile și aparența sa înfricoșătoare. Unul dintre utilizatori a menționat că a observat vehiculul parcat pe locul rezervat persoanelor cu dizabilități de la un hotel din București, semnalând un comportament neadecvat.

Un membru informat al grupului a venit cu un răspuns documentat și a identificat mașina misterioasă drept Dartz Kombat T-98, denumită și „cel mai scump SUV din lume”. Cu un preț de 1.5 milioane de dolari, acest SUV rusesc este dotat cu un motor V8 Vortec de 8.1 litri, furnizând 400 CP și având capacități remarcabile de rezistență, inclusiv la atacurile cu arme de foc și grenade.

„Modelul este protejat și împotriva minelor, iar cabina este blindată cu protecție de tip sandwich. Interiorul acestui model este echipat cu materiale și echipamente de lux, iar sarcina utilă a acestui model este de 800 kilograme”, a detaliat pasionatul de mașini.

Cu cele mai multe unități vândute în țări precum Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Estonia, Rusia, Mauritius și SUA, Dartz Kombat T-98 a devenit o atracție rară și scumpă pe șoselele lumii. Pasionații de mașini din București și-au exprimat admirația pentru această „bestie” pe rețelele de socializare, cu unii remarcând că acest tip de vehicul este o apariție cu totul aparte în peisajul urban.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:53 // Actual //  Lupu Eduard

Începerea invaziei lui Putin din Ucraina acum peste 780 de zile a fost urmată de impunerea a mai multor pachete de sancțiuni de către Occident contra Kremlinului. Acum însă, Statele Unite și Marea Britanie lovesc ”diamantele” Moscovei, interzicând comerțul cu aluminiu, cupru și nichel rusesc la Bursele din Londra și Chicago.

Mișcarea americano-britanică îl face pe Putin să stea cu mâna întinsă la Shanghai, un oraș cu 24 de milioane de locuitori și să cerșească ajutorul Chinei, pentru a face comerț cu aceste metale, fiind singura bursă unde mai sunt acceptate astfel de produse din Rusia, potrivit IntelliNews.

Bursa de Metale din Londra (LME) și Bursa Mercantilă din Chicago (CME) au blocat comerțul cu aluminiu, cupru și nichel produse de Rusia, a anunțat guvernul Regatului Unit pe 12 aprilie 2024.

Mișcarea va conduce Rusia mai adânc în îmbrățișarea Chinei, deoarece în Shanghai există acum singura bursă majoră de mărfuri care încă acceptă și comercializează metale rusești.

Pentru a atenua riscul de instabilitate a pieței, guvernul a spus că noile măsuri vor scuti stocurile existente de metal rusesc pe cele două burse. Aceste acțiuni pot fi în continuare tranzacționate și retrase fără restricții, oferind continuitate participanților pe piață. Interdicția din Marea Britanie nu este de așteptat să afecteze prețurile pe termen scurt, deoarece există stocuri mari de metal rusesc în depozitele LME.

Această mișcare, parte a interdicțiilor existente, urmărește să intensifice restricțiile asupra exporturilor interzise de metale rusești, reducând astfel o „sursă crucială de venituri pentru Kremlin”, a spus Regatul Unit.

Principalele metale rusești ale grupului de titan sau platină au fost excluse de la interdicție, deoarece Rusia rămâne un furnizor important al ambelor metale greu de găsit pe piața mondială.

LME, într-un comunicat separat, și-a afirmat angajamentul de a se alinia la sancțiunile și tarifele relevante și a anunțat că va colabora cu LME Clear pentru a implementa sancțiuni atât pentru operațiunile sale, cât și pentru cele ale participanților săi pe piață.

Exporturile de metale din Rusia s-au prăbușit

Orientările publicate de LME au subliniat impactul legislației britanice și al licențelor comerciale asupra comerțului rusesc cu metale. Mai exact, ei au clarificat că, în temeiul pachetului de sancțiuni modificat, achiziția de mandate rusești emise înainte de 13 aprilie 2024 ar fi permisă. Cu toate acestea, metalul produs după această dată ar fi supus interdicției.

LME a anunțat o suspendare imediată a justificării metalului relevant produs la sau după 13 aprilie, asigurând respectarea sancțiunilor, facilitând în același timp participarea continuă la procesul zilnic de decontare.

LME a anunțat, de asemenea, o suspendare privind plasarea în mandat a metalului produs de anumite mărci afectate în depozitele listate de LME la nivel global, cu excepția cazului în care proprietarul metalului ar putea stabili cu dovezi documentare clare că metalul a fost produs înainte de 13 aprilie.

Metalele aduc cel mai mare venit din exporturi din Rusia, după energie, contribuind cu 15 miliarde de dolari în 2023. Valoarea exporturilor de metale ale Rusiei a scăzut de la invazia Ucrainei de acum doi ani, scăzând cu 10 miliarde de dolari în 2023, de la 25 de miliarde de dolari în 2022, din cauza sancțiunilor.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a aprobat acțiunea vizată, subliniind rolul acesteia în reducerea câștigurilor Rusiei, protejând în același timp aliații de repercusiuni adverse.

Marea Britanie și-a anunțat pentru prima dată intenția de a interzice metalele rusești în mai 2023 și a continuat cu legislația introdusă în decembrie pentru a interzice direct importurile de metale rusești. De asemenea, SUA au impus taxe vamale asupra diferitelor importuri de metale din Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău