Microsoft bagă mâna adânc în buzunar ca să evite o investigaţie a UE asupra practicilor sale comerciale

12 Iul. 2024, 08:15
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
12 Iul. 2024, 08:15 // Actual //  bani.md

Gigantul software Microsoft a apelat la o metodă veche şi verificată de a evita o potenţială investigaţie a Uniuni Europene privind modul în care îşi vinde serviciile sale de cloud: va plăti câteva zeci de milioane de dolari grupului de furnizori de cloud care formulase reclamaţia la Burxelles şi va face şi unele schimbări privind modul în care vinde platforma sa de cloud, scrie Politico. Conform Reuters suma se ridică la 20 mil. euro (22 mil. dolari).

Microsoft a închis astfel o dispută care durează de doi ani şi care ameninţa să se transforme într-o investigaţie antitrust.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a afirmat că este „bucuros că nu doar am rezolvat preocupări din trecut, dar am lucrat şi împreună pentru a defini o cale de urmat care aduce şi mai multă concurenţă pe piaţa de cloud computing din Europa şi nu numai.”

Armistiţiul semnat cu furnizorii de cloud prevede că aceştia vor fi plătiţi pentru a renunţa la  plângerea adresată autorităţilor de reglementare antitrust ale Uniunii Europene.

Asociaţia cloud CISPE, susţinută de rivalul Microsoft în domeniul cloud, Amazon, a confirmat că a fost de acord cu acordul de soluţionare. „CISPE crede că acest acord va oferi condiţii echitabile pentru furnizorii europeni de servicii de infrastructură cloud şi clienţii lor”, a declarat Francisco Mingorance, reprezentant al CISPE.

Microsoft va face şi modificări la unele dintre practicile sale de licenţiere software în termen de nouă luni. De asemenea, va plăti o sumă forfetară către CISPE şi va rambursa costurile de litigiu şi de campanie ale acestuia.

Un purtător de cuvânt al Amazon Web Services a declarat că acordul prevede doar concesii limitate din partea Microsoft.

„Din păcate, această înţelegere nu ajută cu nimic marea majoritate a clienţilor Microsoft care nu sunt lăsaţi să utilizeze platfoma lor de  cloud preferată nici în Europa şi nici în restul lumii”, a declarat reprezentantul Amazon. Compania continuă să fie alături de alte entităţi „care cer Microsoft să pună capăt practicilor sale discriminatorii pentru toţi clienţii.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău