Mierea antreprenorului social „Stupina cu Poveşti”, expusă la Iaşi, în cadrul Expoziţiei „Republica Moldova Prezintă”

15 Nov. 2023, 14:22
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
15 Nov. 2023, 14:22 // Slider //  MD Bani

Printre cei 50 de agenţi economici care şi-au expus timp de două zile produsele şi serviciile în cadrul Expoţiziei „Republica Moldova Prezintă”, desfăşurată în unul dintre cele mai mari centre comerciale din Iaşi, se numără şi antreprenorul social „Stupina cu Poveşti”, care a expus cu vânzare mai multe produse apicole de înaltă calitate.

“Suntem încântați să revenim la Iași pentru expoziția “Republica Moldova Prezintă”! Și de data aceasta am venit pregătiți să vă surprindem cu bunătățile apicole produse anul acesta de albinuțele de la Stupina cu Poveşti”, este postarea publicată pe pagina de Facebook a întreprinderii.

„Stupina cu Poveşti”, fondată de către Asociaţia Copiilor Surzi din Moldova, este o afacere socială, care deţine în prezent 56 de stupi de albine şi care a angajat patru persoane cu dizabilităţi din localităţile rurale din Criuleni, ajutând astfel la integrarea acestora în societate.

Întreprinderea socială este beneficiară a Acceleratorului Afacerilor Sociale, regiunea Centru a Camerei de Comerţ şi Industrie, care a implementat proiectul de susţinere a antreprenoriatului social prin intermediul Fundaţiei Est Europene şi cu susţinerea financiară a Uniunii Europene şi Suediei. Astfel, 25 de antreprenori au fost instruiţi în domeniul dezvoltării afacerii sociale şi a legislaţiei muncii, au fost promovaţi în cadrul expoziţiilor locale şi internaţionale, fiind stimulaţi în acest fel să angajeze în câmpul muncii persoane cu nevoi speciale.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău