Milardarul Elon Musk “taie” din prețul conacului său din California. Cu cât îl vinde?

14 Oct. 2021, 10:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Oct. 2021, 10:13 // Actual //  Lupu Eduard

Miliardarul Elon Musk, cel mai bogat om din lume, reduce prețul conacului său din California după ce a anunțat că mută sediul central al Tesla în Austin, Texas.

Casa de 16.000 de metri pătrați a directorului executiv Tesla Inc. se vinde la un preț de 31,99 milioane de dolari, în scădere cu aproximativ 5,5 milioane de dolari față de prețul propus anterior, potrivit unei publicații imobiliare pe Zillow.

Musk – care are o avere estimată la peste 225 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. El a făcut un anunț, în iunie, pe Twitter că a decis să vândă ultima casă pe care o deține, la mai bine de un an după ce a anunțat planurile de a vinde majoritatea proprietăților sale. Motivul este de a scăpa de criticile privind averea sa.

Casa din Hillsborough, California, în prezent are șapte dormitoare și zece băi și este amplasată pe un lot de 47 de ari. A fost construită în 1916 și include o bibliotecă și o sală de muzică, împreună cu o bucătărie complet restaurată și o piscină privată.

Musk, în vârstă de 50 de ani, a spus în iunie că imobilul său este închiriat pentru evenimente și că, dacă l-ar vinde, „ar fi mai puțin folosită, dacă nu este cumpărată de o familie mare, ceea ce s-ar putea întâmpla într-o zi”.

Miliardarul a anunțat săptămâna trecută că Tesla își va muta sediul la Austin, Texas, invocând modul în care prețurile mari ale locuințelor și navetele din golfului San Francisco limitează creșterea companiei.

S-a mutat în Texas anul trecut, în timp ce compania sa SpaceX și-a dezvoltat noul vehicul Starship, iar noul Gigafactory al Tesla era în construcție la Austin. Texas este a treia cea mai mare piață a Tesla din SUA, în spatele fiind doar California și Florida. Statul nu are impozit pe venitul personal, în timp ce California impune celor mai bogați rezidenți cele mai mari taxe pe venitul personal din țară.

 

Realitatea Live

21 Oct. 2021, 17:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Oct. 2021, 17:06 // Actual //  Lupu Eduard

Operatorul de transport și sistem din România, Transgaz, a anunțat miercuri că, începând cu aceeași zi, oferă capacitate de rezervare disponibilă în punctul de interconectare (PI) Ungheni, pentru companiile dispuse să exporte (sau să importe, însă nu este cazul dat fiind criza de la Chișinău) gaze în Republica Moldova. Rămâne de văzut dacă vor exista companii interesate și dacă Chișinăul este dispus să plătească prețul de pe bursele din România, destul de ridicat în comparație cu cel pe care-l avea negociat până în acest an cu Gazprom.

Gazoductul Ungheni-Chișinău, prin care România poate exporta gaze naturale în Republica Moldova, a fost pus în funcțiune de la 1 octombrie 2021 și poate asigura întregul necesar de consum de peste Prut, cu excepția Transnistriei, rămânând doar ca furnizorii interesați să înceapă să nominalizeze volumele pe care vor să le vândă, anunțase marți directorul Departamentului Strategie și Management Corporativ al operatorului sistemului național de transport Transgaz, Elisabeta Ghidiu, la videoconferința Profit.ro Oil&Gas – “Unde sunt gazele din Marea Neagră când avem mai mare nevoie?”, citată de profit.ro.

Pentru anul gazier în curs, Transgaz precizează că vor fi oferite produse de capacitate fermă grupată zilnice, lunare și trimestriale, și intrazilnice, pe ambele direcții de transport. În situația în care, la licitațiile zilnice, oferta de capacitate fermă grupată a fost epuizată, sau nu a fost oferită, Transgaz va oferi produse de capacitate întreruptibilă pentru ziua următoare. Miercuri, la prima licitație organizată, Transgaz a oferit o capacitate de export de aproximativ 55 mii MWh/zi, la un tarif de ieșire de 0,004275 RON/KWh/zi, plus unul de intrare de 0,00835 lei moldovenești/KWh/zi (0,00205 RON/KWh/zi) perceput de Vestmoldtransgaz (filiala Transgaz din Republica Moldova). În ceea ce privește capacitatea de import oferită, și aceasta de două ori mai mică, de aproximativ 21,2 MWh/zi, la un tarif de ieșire, perceput de Vestmoldtransgaz, de 0,00923 lei moldovenești/KWh/zi (0,00227 RON/KWh/zi), și unul de intrare, perceput de Transgaz, de 0,00445 RON/MWh/zi).

Așa cum a scris Profit.ro, Transgaz se teme că volumul de gaze ce urmează a fi scos la tranzacționare iarna aceasta pe platformele Bursei Române de Mărfuri (BRM) va fi unul insuficient și vrea să cumpere cantitatea de gaze necesară echilibrării Sistemului Național de Transport (SNT) din import.

Singura variantă în care Republica Moldova s-ar putea alimenta cu gaz din România pare a fi majorarea importurilor prin punctul de interconectare de Negru Vodă, pe unde intră în țară gaz rusesc din TurkStream, dar pentru aceasta este nevoie de “acordul” Gazprom.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie