Milioane de dolari au ajuns în conturile gigantului Gazprom! Moldovagaz a transferat o parte din avans

30 Sept. 2022, 13:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 13:09 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Moldovagaz susține că pe conturile Gazprom a fost transferat o parte din avans pentru luna septembrie. Este vorba d 23,8 mil. USD din totalul de 35,8 mil. USD.

Republica Moldova trebuie să achite lunar un avans de 50% pentru luna următoare, dar și să achite 50% din luna precedentă.

Moldovagaz se confruntă lunar cu un deficit de cashflow urmare a tarifului mai mic, care era aprobat de ANRE. Drept soluție, autoritățile cumpără gaz de la Moldovagaz. De exemplu, în luna septembrie au fost achiziționate 15 mil. metru cubi pentru care au fost alocați 511 mil. de lei.

În prezent, tariful pentru consumatorii casnici este de 29,26 lei pentru un metru cub și acoperă prețul de achizție.

Prețul gazului în Moldova fluctuează de la lună la lună în funcție de prețul spot al gazelor și petrolului. Dar de la 1 octombrie se va modifica formula folosită pentru calcularea prețului.

În prezent, formula prețului gazului este de 70% bazată pe prețul spot la gaze, care este foarte mare, și de 30% pe prețul petrolului. De la 1 octombrie, formula se va schimba – 70% pe baza prețului petrolului și 30% prețul gazelor la vedere.

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău