(VIDEO) „Republica Moldova prezintă la Baia Mare”: evenimentul a adunat circa 25 de antreprenori din Republica Moldova

30 Sept. 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Sept. 2022, 14:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În perioada 23-25 septembrie, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie din Maramureș a organizat expoziția „Republica Moldova prezintă la Baia Mare”. Evenimentul a adunat circa 25 de antreprenori din țara noastră, care au avut posibilitatea să-și expună produsele.

Potrivit președintelui CCI a RM Sergiu Harea evenimentul a fost organizat în cadrul Festivalului Castanului din Baia Mare. Astfel, companiile au comercializat diverse produse, începând de la produse alimentare, vin și textile, accesorii, etc.

„Suntem interesați să promovăm produsele autohtone pe piața străină, iar piața din România este o piață strategică pentru noi. De asemenea, România este principalul partener al țării noastre. Prin intermediul României putem accesa și alte piețe din Uniunea Europeană” a declarat președintele CCI a RM.

Potrivit organizatorilor, expoziția de la Baia Mare a adunat peste 15.000 de vizitatori, iar la standul cu produse din Republica Moldova s-au format și cozi, întrucât consumatorii din România apreciază produsele noastre. Astfel, antreprenorii au avut posibilitatea să-și promoveze produsele, precum și să interacționeze cu potențiali importatori-cumpărători.

„Cu partenerii din România avem o colaborare foarte bună, prietenească. Avem semnate peste 14 acorduri cu Camere de Comerț și Industrie Județene din România, inclusiv cu Camera Națională a României, organizăm foarte multe activități împreună.” a mai adăugat Sergiu Harea.

De asemenea, în perioada 11-13 noiembrie, CCI a RM va organiza expoziția „Republica Moldova prezintă la Iași”, organizată în incinta Pallas Mall, unde vor participa peste 100 de companii autohtone.

„Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.”

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin (Irlanda), scrie stireadeiasi.ro.

Compania low-cost organizează frecvent promoții, astfel călătorii pot cumpăra bilete și cu 10 euro într-o direcție. Odată cu lansarea zborurilor din Iași, pentru moldoveni va fi mai accesibil să opteze pentru zborurile operate de Ryanair

Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică;

IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică;

IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică;

IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

Ryanair va fi a cincea companie aeriană ce va opera pe Aeroportul Internațional Iași.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău