Moldovenii au vorbit la telefon aproximativ trei ani. Fixul devine istorie

26 Mart. 2022, 11:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Mart. 2022, 11:39 // Actual //  Lupu Eduard

Datele statistice prezentate Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), de către furnizorii de comunicații mobile, arată că, în anul 2021, numărul total al utilizatorilor serviciilor de telefonie mobilă a crescut, comparativ cu anul 2020, cu circa 598 mii (14,6%) și a totalizat 4,7 mil.

Baza de utilizatori a companiei Orange Moldova s-a majorat cu 6,6% și a însumat peste 2,4 mil., numărul utilizatorilor companiei Moldcell a crescut cu 22,6% și a alcătuit peste 1,6 mil., iar numărul utilizatorilor companiei Moldtelecom-Unite s-a mărit cu 30,4% și a totalizat 599,4 mii. Rata de penetrare a serviciilor respective a crescut cu 20,6 puncte procentuale și a ajuns la 150,2%.

Telefonul fix se duce în istorie

Analiza traficului de voce generat de utilizatori în perioada de raportare arată, că aceștia, au preferat să vorbească mai mult în alte rețele mobile. Astfel, volumul traficului generat către alte rețele mobile a crescut cu 18,4% și a însumat 1 mld. 647,7 mil. minute, volumul traficului realizat către rețele fixe s-a majorat cu 0,4% și a alcătuit 278,2 mil. minute, iar convorbirile direcționate către rețelele proprii au scăzut cu 3,7% și au totalizat 4 mld. 631,4 mil. minute. Volumul total al traficului generat în rețelele mobile a crescut cu 0,8% și a însumat 6 mld. 681,8 mil. minute.

Traficul mediu lunar (MoU) generat de un utilizator activ, în anul 2021, a scăzut cu 4,3% și a constituit 296 minute, iar durata medie a unui apel a fost de 1,97 minute. Un utilizator al companiei Orange Moldova a vorbit în mediu 335 minute, un client deservit de către Moldtelecom – 315 minute, iar cel deservit de Moldcell – 226 minute.

Scad veniturile operatorilor de telefonie mobilă

Volumul veniturilor obținute de furnizori, în anul 2021, a înregistrat o scădere de 0,9% și a însumat peste 2 mld. 899 mil. lei. Venitul mediu lunar per utilizator activ de telefonie mobilă (ARPU) a scăzut, față de anul 2020, cu 6,1% și a alcătuit – 66,4 lei. Orange Moldova a înregistrat un ARPU de 73,4 lei, Moldtelecom – de 59,8 lei, iar Moldcell – de 56,4 lei.

Cotele de piață, în funcție de cifra de afaceri, ale celor trei furnizori de telefonie mobilă au fost următoarele: Orange Moldova – 63,5%, Moldcell – 28,8% şi Moldtelecom – 7,7%.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

20 Sept. 2024, 15:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Sept. 2024, 15:34 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile americane intenționează să înăsprească în curând restricțiile asupra petrolului rusesc, vizând „flota umbră” utilizată pentru transportul acestuia și reducerea volumelor de export pe piața mondială, a declarat Dalip Singh, adjunctul consilierului președintelui SUA pentru securitate națională.

Potrivit acestuia, aceste măsuri vor contribui la privarea de finanțare a mașinăriei militare rusești. „Pe termen scurt, între șase luni și trei ani, dacă ne propunem să reducem veniturile Rusiei din vânzarea de petrol, acest lucru va fi realizat prin intermediul sancțiunilor și altor instrumente care vor viza hidrocarburile lor”, a declarat Singh în cadrul unei conferințe organizate de Carnegie Endowment for International Peace.

De asemenea, oficialul a subliniat că există și alte direcții care trebuie abordate pentru a diminua capacitățile militare ale Rusiei. „Neutralizarea mașinăriei militare rusești depinde de schimbarea intereselor țărilor terțe care produc componente ce ajung, în final, pe câmpul de luptă în favoarea Rusiei, sau de livrările de tranzit ale acestor mărfuri”, a adăugat Singh.

Printre țările care ajută Rusia să obțină componente pentru echipamente militare, Singh a menționat China, India, Turcia și Emiratele Arabe Unite. Totodată, el a subliniat că China este „cel mai mare încălcător” al regimului de sancțiuni impus de SUA.

Țările G7 au introdus un plafon de preț pentru petrolul rusesc la 60 de dolari pe baril și un plafon de 100 de dolari pe baril pentru produsele petroliere. Restricțiile impun ca firmele din țările G7 să nu poată oferi servicii de transport pentru produsele vândute la un preț mai mare decât acest plafon.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău