Mutarea uriașă a rușilor pe piața financiară internațională. Peste 200 de miliarde de dolari investiți

04 Feb. 2022, 00:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Feb. 2022, 00:31 // Actual //  Lupu Eduard

Deși atenția lumii se concentrează pe situația de criză creată de Moscova prin comasarea de 100.000 de militari în apropierea granițelor cu Ucraina, există vești importante despre Rusia și pe piața financiară.

O companie specializată în tranzacții financiare din Singapore a anunțat că rușii dețin criptomonede în valoare de 214 miliarde de dolari, echivalentul a 12% din valoarea totală globală a acestora.

Peste 17 milioane de ruși, sau aproximativ 12% din populația totală, sunt proprietari de criptomonede, potrivit procesatorului de plăți Coin Market Cap, citat de Bloomberg.
Cifra deținerilor de criptomonede din Rusia depășeșete valoarea de 16,5 trilioane de ruble (214 miliarde de dolari), estimată și de Kremlin și de oficialii guvernamentali, care intenționează să elaboreze un plan de reglementare a criptomonedelor.

Moscova consideră că ar fi mai benefic dacă vor fi stabilite niște reguli precise pentru tranzacționarea criptomonedelor, decât impunerea unor restricții totale în acest sector financiar.

Estimarea a fost realizată în ianuarie 2022, prin analiza adreselor IP (Internet Protocol) ai celor mai mari utilizatori de schimburi de criptomonede din Rusia, precum și în baza altor informații, potrivit unor oficiali care lucrează la propunerile guvernului de la Moscova.

Statisticile oferă o imagine a pieței de criptomonede, care este în creștere, iar Rusia este considerată a treia țară din lume ca volum de minerit de bitcoin, cea mai tranzacționată și valoroasă criptomonedă de pe plan global.

Scurgeri dintr-un document confidențial american: SUA și Rusia un posibil aranjament militar de anvergură
Din cei peste 17 milioane de ruși care dețin criptomonede, 60% dintre investitorii locali sunt persoane cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, în timp ce 500.000 de programatori lucrează în industria IT din Rusia.

”Scena criptomonedelor din Rusia este în creștere și vin din ce în ce mai mulți investitori. Mulți dintre ei sunt tineri, care nu înțeleg mersul pieței”, a spus Stanislav Koritsky, gazda podcast-ului investBRO.

Guvernul și Banca Centrală a Rusiei sunt deocamdată în dezacord cu privire la viitorul criptomonedelor din țară, iar președintele Vladimir Putin a cerut autorităților din domeniu să se gândească la un compromis de reglementare a acestei piețe financiare.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău