Nantoi dă de pământ cu socialistul Odnostalco: Un papagal putinist care vrea să justifice invazia Rusiei în Moldova

18 Apr. 2022, 18:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Apr. 2022, 18:03 // Actual //  Lupu Eduard

Acest Odnostalco (Vladimir Odnostalco deputat PSRM n.a) este un papagal putinist care vrea să ofere argumente Federației Ruse pentru o intervenție militară în Republica Moldova. Rusia fie intervine că să „apere” sau ca „pacificator”. Este o listă de provocatori și e foarte ușor de depistat. Aceștia declară că guvernarea de la Chișinău nu e de sine stătătoare și exercită indicațiile de la Washington. Astfel a comentat deputatul PAS Oazu Nantoi, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, declarațiile deputatul socialist Vladimir Odnostalco, care a susținut în direct la TV tezele lui Vladimir Soloviov și chiar i-a dat dreptate propagandistului rus când acesta a spus că Republica Moldova poate fi ruptă în bucăți.

Potrivit lui Nantoi, în persoana lui Odnostalco avem acei provocatori politici care sunt folosiți de Federația Rusă pentru a crea argumente într-o eventuală intervenție în Republica Moldova.

„Aceste persoane sunt provocatori și trebui tratați ca provocatori. Or panglica SF. Gheorghe nu are nimic carnagiul din al Doilea Război Mondial și cu agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina”, a punctat Nantoi.

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco s-a plâns în cadrul emisiunii propagandistice din Rusia ”Soloviov LIVE” că guvernarea de la Chișinău a interzis panglica Sfântul Gheorghe ca simbol al războiului.

„Moldova gândește pozitiv, iar guvernarea noastră gândește după instrucțiuni, așa cum i se ordonă. Din păcate, ceea ce se întâmplă nu ne face față. Rușine pe veci acelor deputați care au votat pentru interzicerea unuia dintre simbolurile „Victoriei” – panglica Sf. Gheorghe”, a declarat deputatul socialist.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

11 Aug. 2022, 17:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Aug. 2022, 17:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia a anunțat joi că a refuzat o ofertă elvețiană de a reprezenta interesele ucrainene la Moscova și interesele rusești la Kiev fiindcă nu mai consideră Elveția o țară neutră, relatează Reuters.

Țara cantoanelor are o lungă tradiție diplomatică de a acționa ca intermediar între țările ale căror relații s-au deteriorat sau rupt însă Ivan Neciaev, unul dintre purtătorii de cuvânt ai ministerului rus de Externe, spune că acest lucru nu este posibil în situația de față.

„Elvețienii au fost într-adevăr interesați de opinia noastră privind o posibilă reprezentare a intereselor Ucrainei în Rusia și ale Rusiei în Ucraina”, le-a spus acesta joi reporterilor.

„Am răspuns foarte clar că din păcate Elveția și-a pierdut statutul de stat neutru și nu poate acționa ca intermediar sau reprezentat al nostru”, a relatat el.

Presa din Elveția a scris anterior că obiectivul principal al propunerii elvețiene viza posibilitatea ca ucrainenii care locuiesc în Rusia să primească servicii consulare la ambasada elvețiană din Moscova.

Elveția a anunțat pe 28 februarie că, deși nu este un stat membru al blocului comunitar, va aplica toate sancțiunile decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei. Anunțul a venit după ce la doar o zi după declanșarea invaziei pe 24 februarie, Berna afirmase inițial că nu intenționează să facă acest lucru.

Elveția spune că nu a renunțat la neutralitatea sa istorică

În martie Elveția a decis să se alinieze inclusiv sancțiunilor UE impuse Rusiei în ceea ce privește bunurile de lux, deși țara cantoanelor este un producător important de astfel de produse.

Însă guvernul elvețian a afirmat că nu va trata răniți de război ucraineni după ce a primit o solicitare în acest sens de la NATO în luna iulie.

La începutul lui august președintele elvețian Ignazio Cassis a declarat că, în pofida sancţiunilor impuse de țara sa împotriva Rusiei şi a viitoarei sale intrări în Consiliul de Securitate al ONU, Elveţia „este în continuare neutră”.

El a subliniat distincţia între „neutralitatea” militară şi condamnarea unei încălcări a dreptului internaţional.

Declarațiile sale au venit în contextul în care Elveția tocmai se alăturase și celui de-al șaptelea pachet de sancțiuni decis de UE împotriva Rusiei despre care Moscova a afirmat că va avea „consecințe devastatoare” asupra economiei globale.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău