Noul „Proiect” al lui Bill Gates: Face cartofi pentru McDonald`s

11 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
11 Iun. 2021, 16:35 // Actual //  Otilia Cotruța

Bill Gates este cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din SUA și, conform unui nou raport al NBC, cartofii prăjiți de la McDonald`s sunt crescuți pe câmpurile sale.

Fondatorul Microsoft deține 269.000 de acri de terenuri agricole (echivalentul a 108.000 de hectare) în 18 state din SUA, conform cifrelor actualizate de la NBC, ceea ce îl face cel mai mare proprietar de terenuri agricole private din toată America. Numai terenurile din statul Washington sunt atât de mari încât se pot vedea din spațiu, notează Business Insider.

Se pare că Bill Gates deține și un alter ego al său: cel de proprietar de terenuri agricole. The Land Report îl numește „Farmer Bill”, pe Bill Gates, cel care deține mai multe terenuri agricole decât oricine altcineva în America.

Realitatea Live



22 Iun. 2021, 10:49
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 10:49 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Tehnologiile de ultimă generație ne permit astăzi să reciclăm și reutilizăm o bună parte a resturilor și deșeurilor generate de oameni. Cu toate că penele sunt percepute ca deșeuri, în multe țări este o resură valorificată întrucât există o tehnologie ce permite prelucrarea penei de pasăre. De ceva timp această tehnologie a fost implementată cu succes și în Republica Moldova.

Este vorba de un proces inovațional care folosește biotehnologiile si metode specifice de uscare si mărunțire prin activarea moleculelor. Tehnologia asigură o eficienţă maximă de prelucrare a penelor într-un produs uşor asimilabil, folosind doar energie electrică fără emisii poluante și fără a folosi apă în procesul de producţie. Metoda biotehnologică din reactor și cea mecano-fizică din concasor, cu influenţă directă doar asupra produsului prelucrat, exclude poluarea mediului și asigură obţinerea de noi produse proteice şi concentrate de aminoacizi, scrie Cotidianul.

Astfel tehnologia de prelucrare cuprinde două etape:

Prima e legată de biotehnologii, anume aici având loc fermentarea penelor pe parcursul a câteva ore în condiții speciale de temperatură, umiditate și amestecare continuă. La a doua etapă, produsul intermediar fermentat este supus unor condiții de turbulență extremă, aici având loc mărunțirea și uscarea simultană a produsului finit la temperaturi joase.

În urma prelucrării penelor se obține  un concentrat proteic din pană de pasăre, folosit la hrănirea animalelor de fermă, păsări, pești, animale de blană și animale de companie.