Noul Model Tesla: ce trebuie să știi despre ultima lansarea a lui Musk (VIDEO)

11 Iun. 2021, 16:25
 // Categoria: Homepage // Autor:  Realitatea.md
11 Iun. 2021, 16:25 // Homepage //  Realitatea.md

Tesla a lansat oficial Model S Plaid cu trei motoare electrice, care dezvoltă 1.020 de cai putere, într-un eveniment live la fabrica sa din Fremont.

Designerul Franz von Holzhausen a dat startul evenimentului, mergând pe scenă cu legendarul său baros, care a spulberat accidental fereastra Cybertruck la lansarea sa în 2019, scrie thedriven.io.

„Ne-am propus să producem cea mai bună mașină de pe planetă”, a spus von Holzhausen referindu-se la primul Model S 2012 al companiei. „În seara asta vă vom arăta următoarea cea mai bună versiune a Model S … și am adus asta pentru că s-ar putea să doborăm câteva recorduri ”, a spus el.

Musk – în mod natural – a urcat pe scenă conducând noul Tesla Model S Plaid, după ce a făcut câteva accelerații pe o pistă de lângă scenă.

Principala îmbunătățire pentru toate celelalte generații ale modelului S, a spus Musk, este accelerarea.

„Am depășit bariera de 2 secunde”, a spus el. „Nicio mașină de producție nu a făcut vreodată 0-60 mile pe oră în mai puțin de două secunde.”

Model S cu trei motoare electrice are, de asemenea, un nou acumulator, iar rata de supraîncărcare a fost crescută, astfel încât să poată câștiga 300 de kilometri autonomie în 15 minute.

 

Specificațiile care înregistrează recorduri sunt datorate primului motor electric de producție cu înveliș excesiv de carbon. „Acest lucru este foarte greu de făcut, deoarece carbonul și cuprul au rate diferite de expansiune termică”, a spus Musk.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.