Fetele „Bossy” cresc, de obicei, femei care schimbă lumea

11 Iun. 2021, 16:58
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
11 Iun. 2021, 16:58 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Ne temem adesea că un comportament „șef” la fete le face să crească și să devină adulți răsfățați, cu multă încăpățânatare. Cu toate acestea, potrivit unor specialiști, se dovedește că a avea o atitudine „șefă” în copilărie are și laturile sale bune, deoarece transformă fetele în femei inspiratoare, capabile să facă diferența în lume.

În continuare sunt câteva opinii convingătoare, oferite de părinți și specialiști, deopotrivă, despre fetele care prezintă un comportament „șefă” la o vârstă fragedă.

1. Fetele emoționale cresc și devin femei care îi inspiră pe ceilalți.

Exprimându-și propriile sentimente la o vârstă fragedă, mai degrabă decât reprimându-le, fetele „șefe” vor deveni probabil indivizi puternici la maturitate. Comportamentul puternic este adesea interpretat greșit, deoarece în spatele acestei atitudini obositoare, s-ar putea ascunde un mare potențial de conducere.

2. Nu renunță niciodată la visele lor.

Fetele „șefoase” au potențialul de a deveni mândre care își urmează în mod feroce visele. De multe ori îi învățăm pe copiii noștri să fie puternici și mândri, iar această încredere care le este insuflată la o vârstă fragedă îi poate face de multe ori să se comporte ca „șefii”.

Deși această încredere poate fi considerată uneori arogantă, este, de asemenea, cel mai important ingredient care ajută fetele să evolueze în urmarea viselor.

Fetele „Bossy” vor să conducă și să-și dicteze calea, indiferent de provocările și obstacolele cu care se confruntă. Ele cred în capacitatea lor de a reuși și vor să arate lumii că niciun obstacol nu le va opri.

3. Ele își asumă riscuri și au o pasiune de neegalat pentru viață.

Fetele „șefoase” își asumă riscuri. În timp ce acest tip de comportament vă poate afecta, deoarece adesea ignoră opiniile părinților lor și fac ceea ce doresc, atitudinea lor lipsită de griji le oferă o pasiune specială pentru viață. Ele profită de ziua respectivă și nu își permit să devină influențate – nu dacă înseamnă sacrificarea autenticității adevăratului lor sine.

4. Își depășesc limitele și sunt extrem de puternice.

Fetele „șefoase” cred în ele însele și nu vor lăsa opiniile altora să le determine valoarea de sine. Dominația lor puternică le permite să nu se teamă niciodată să încerce lucruri noi sau să țintească vârful. Persistența lor transmisă prin caracterul lor încăpățânat le oferă curajul să-și depășească limitele și să depășească eșecul.

5. Sunt întotdeauna autentice și trăiesc adevărul.

Fetele „șefoase” vor rămâne mereu alături de ceea ce cred. Nu își vor schimba instantaneu comportamentul și personalitatea doar pentru a obține aprobarea altor persoane. Sunt ei înșiși fără scuze și, în loc să tacă în legătură cu lucrurile care îi deranjează, vorbesc și nu vor tolera nici o prostie.

6. Sunt lideri de origine naturală și sunt în fruntea schimbării.

Și, în sfârșit, fetele „șefe” au potențialul de a se transforma în pionieri ai lumii. Există mari șanse ca fiica ta „șefă” să fie cea care va vorbi atunci când altele sunt maltratate. Ele au încrederea și pasiunea, atât de necesare pentru a lupta împotriva nedreptății și a aduce schimbări în lumea care contează. Atitudinea lor neîncetată le oferă puterea de a-și menține propria părere, chiar dacă înseamnă a sta singur.

Realitatea LiveȘedința Comisiei Electorale Centrale, din 14 iunie 2021
Secțiile de vot în diasporă: Curtea de Apel a reluat procesul de judecată
Ședința Consiliului de Integritate, din 14 iunie 2021
Un nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
14 Iun. 2021, 17:10
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2021, 17:10 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Victor Buzatu, un tânăr din raionul Ialoveni a început o afacere cu prepelițe încă în perioada studiilor de master. A lansat afacerea împreună cu alți 2 colegi din dorința de a face cât mai repede bani, însă după o perioadă a rămas singur, scrie AgroTV.

„A început demult, din 2014, atunci când eram studenți la master. Împreună cu doi colegi, am pornit afacerea, era un moment când ne-am regăsit la master cu mult timp liber și ne gândeam cu ce să ne ocupăm. A apărut această idee, după care a urmat o perioadă de analiză, două-trei săptămâni. Atunci eram mai tineri, ne doream cât mai repede să facem bani și aceasta era activitatea care ne promitea în cel mai scurt timp să ne întoarcem investițiile, respectiv, am decis să creștem prepelițe,”  afirmă Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu a lansat afacerea împreună cu alți doi colegi, însă cei doi au renunțat și Victor a rămas singur. Acum este ajutat de familie.

„Atunci când noi am început, ele promiteau să-și întoarcă investiția în cel mai scurt timp, pentru că ele cresc relativ repede, în 45 de zile noi avem păsările mature pe care le putem sacrifica. Un alt avantaj este și spațiu mic pentru creșterea lor. Într-o încăpere de 40 m, se poate de crescut o mie de prepelițe, inclusiv loc pentru păsări mature și tineret.”

Victor Buzatu vinde carne și ouă de prepeliță, iar sezonier vinde și păsări și pui vii.

„Noi valorificăm din ele în primul rând carnea proaspătă și ouăle pentru consum. Sezonier vindem pasărea vie sau puii mici, de obicei primăvara persoanele care au gospodării pot crește și prepelițe, dar anul împrejur noi valorificăm carnea și ouăle lor.”

Antreprenorul menționează că ouăle de prepeliță au o valoarea nutrițională ridicată, în special dacă sunt consumate crude.

„Produsul acesta, pe care noi îl considerăm oușoarele de aur, recomandăm să fie consumate în stare crudă, așa poate să ne ofere toate calitățile pe care le posedă. Odată ce noi deja le preparăm, se pierde puțin din ceea ce au în interior.”

Potrivit lui Victor, creșterea de prepelițe este o afacere profitabilă, dar trebuie planificată foarte bine. De asemenea, crescătorul de prepelițe a fost afectat și de pandemia de Coronavirus.

„Da, în general este o afacere profitabilă, doar că pandemia ne-a afectat și pe noi foarte mult, pentru că activitatea noastră este una sezonieră. În primul rând, noi simțim posturile religioase. Atunci când e post, cererea la produsele noastre scade esențial, mai ales în Postul Mare și cel de Crăciun. Pe lângă asta, este o afacere care se bazează pe nunți și cumetrii, sezonul ceremoniilor,” menționează Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu vinde carnea de prepeliță cu 130 de lei kilogramul, iar ouăle se vând cu un leu bucata.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo