Fetele „Bossy” cresc, de obicei, femei care schimbă lumea

11 Iun. 2021, 16:58
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
11 Iun. 2021, 16:58 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Ne temem adesea că un comportament „șef” la fete le face să crească și să devină adulți răsfățați, cu multă încăpățânatare. Cu toate acestea, potrivit unor specialiști, se dovedește că a avea o atitudine „șefă” în copilărie are și laturile sale bune, deoarece transformă fetele în femei inspiratoare, capabile să facă diferența în lume.

În continuare sunt câteva opinii convingătoare, oferite de părinți și specialiști, deopotrivă, despre fetele care prezintă un comportament „șefă” la o vârstă fragedă.

1. Fetele emoționale cresc și devin femei care îi inspiră pe ceilalți.

Exprimându-și propriile sentimente la o vârstă fragedă, mai degrabă decât reprimându-le, fetele „șefe” vor deveni probabil indivizi puternici la maturitate. Comportamentul puternic este adesea interpretat greșit, deoarece în spatele acestei atitudini obositoare, s-ar putea ascunde un mare potențial de conducere.

2. Nu renunță niciodată la visele lor.

Fetele „șefoase” au potențialul de a deveni mândre care își urmează în mod feroce visele. De multe ori îi învățăm pe copiii noștri să fie puternici și mândri, iar această încredere care le este insuflată la o vârstă fragedă îi poate face de multe ori să se comporte ca „șefii”.

Deși această încredere poate fi considerată uneori arogantă, este, de asemenea, cel mai important ingredient care ajută fetele să evolueze în urmarea viselor.

Fetele „Bossy” vor să conducă și să-și dicteze calea, indiferent de provocările și obstacolele cu care se confruntă. Ele cred în capacitatea lor de a reuși și vor să arate lumii că niciun obstacol nu le va opri.

3. Ele își asumă riscuri și au o pasiune de neegalat pentru viață.

Fetele „șefoase” își asumă riscuri. În timp ce acest tip de comportament vă poate afecta, deoarece adesea ignoră opiniile părinților lor și fac ceea ce doresc, atitudinea lor lipsită de griji le oferă o pasiune specială pentru viață. Ele profită de ziua respectivă și nu își permit să devină influențate – nu dacă înseamnă sacrificarea autenticității adevăratului lor sine.

4. Își depășesc limitele și sunt extrem de puternice.

Fetele „șefoase” cred în ele însele și nu vor lăsa opiniile altora să le determine valoarea de sine. Dominația lor puternică le permite să nu se teamă niciodată să încerce lucruri noi sau să țintească vârful. Persistența lor transmisă prin caracterul lor încăpățânat le oferă curajul să-și depășească limitele și să depășească eșecul.

5. Sunt întotdeauna autentice și trăiesc adevărul.

Fetele „șefoase” vor rămâne mereu alături de ceea ce cred. Nu își vor schimba instantaneu comportamentul și personalitatea doar pentru a obține aprobarea altor persoane. Sunt ei înșiși fără scuze și, în loc să tacă în legătură cu lucrurile care îi deranjează, vorbesc și nu vor tolera nici o prostie.

6. Sunt lideri de origine naturală și sunt în fruntea schimbării.

Și, în sfârșit, fetele „șefe” au potențialul de a se transforma în pionieri ai lumii. Există mari șanse ca fiica ta „șefă” să fie cea care va vorbi atunci când altele sunt maltratate. Ele au încrederea și pasiunea, atât de necesare pentru a lupta împotriva nedreptății și a aduce schimbări în lumea care contează. Atitudinea lor neîncetată le oferă puterea de a-și menține propria părere, chiar dacă înseamnă a sta singur.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 11:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 11:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Apple este din nou luată la întrebări pentru felul în care a creat sistemul de operare de pe iPhone. De data aceasta, autoritatea care supraveghează practicile companiilor în Germania este cea care cere explicații.

Apple este doar ultima companie de pe listă împotriva căreia a fost deschisă o anchetă de către Bundeskartellamt, care este autoritatea responsabilă cu monitorizarea activităților companiilor care activează în Germania, scrie Aleph News.

Acțiuni similare au fost deschise împotriva Facebook, Amazon și Google anul acesta. Asta pentru că în luna ianuarie a intrat în vigoare al 10-lea amendament al Actului German pentru competitivitate. Și de asta e investigată Apple: autoritatea vrea să vadă dacă felul în care a fost creat sistemul de operare de pe iPhone, iOS, nu suprimă șansele altor companii de a-și promova produsele pentru ca aplicațiile și serviciile Apple să fie avantajate.

Totul este legat de iOS și de felul în care acesta funcționează. În comunicatul Bundeskartellamt este menționat faptul că au fost primite plângeri din partea altor dezvoltatori, dar și investigația inițiată de Comisia Europeană împotriva Apple.

În cel mai bun caz, Apple riscă să primească o amendă. În varianta cea mai pesimistă, va trebui să facă schimbări importante.

Sunt cunoscute și cazurile cu Facebook care a criticat noua funcție care le oferă posibilitatea utilizatorilor să refuze să ofere date confidențiale către aplicații, dar și procesul cu Epic Games care contesta cota de 30% pe care o primește Apple din cheltuielile utilizator. Cu tot acest asalt împotriva modelului de afaceri Apple, aceasta poate să fie nevoita să facă schimbări.